Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Φιλέτο γαλοπούλας με μέλι και μουστάρδα του ...εργένη!

Φιλέτο γαλοπούλας με μέλι και μουστάρδα ...

Κατηγορία : Μοντέρνα κουζίνα Νο31

Ένα πολύ εύκολο και πολύ εύγεστο πιάτο, ιδανικό για εργένηδες που θέλουν να εντυπωσιάσουν την …παρέα τους και δεν έχουν ιδιαίτερες μαγειρικές γνώσεις! Τολμήστε το!

Υλικά

1 κιλό φιλέτο γαλοπούλας

½ φλιτζάνι μέλι

½ φλιτζάνι μουστάρδα

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Χυμό από ένα πορτοκάλι

½  φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί

Λίγο ελαιόλαδο

Λίγο τζήντζερ σε σκόνη (αν δεν μας αρέσει ή δεν έχουμε μπορούμε να βάλουμε κάποιο άλλο μπαχαρικό ή μυρωδικό της αρεσκείας μας π.χ. ρίγανη)

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το μέλι με τη μουστάρδα, το ξύσμα από το πορτοκάλι και το τζήντζερ (ή τη ρίγανη).

Αλατίζουμε το φιλέτο της γαλοπούλας και το αλείφουμε καλά με το μείγμα μας. Του ρίχνουμε και πιπέρι και το τοποθετούμε σε ταψί. Προσθέτουμε στο ταψί ελαιόλαδο, το κρασί και το χυμό πορτοκαλιού (να μην πάει πάνω από τη γαλοπούλα γιατί θα παρασύρει το μείγμα μελιού-μουστάρδας).

Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για μισή ώρα. Κατόπιν ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε ακόμα 20-30 λεπτά μέχρι να έχει γίνει το κρέας μας. Τοποθετούμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα που έχει μείνει στο ταψί.

Σερβίρουμε με ρύζι, πουρέ ή βραστά λαχανικά.

Tips : Ανάλογα με το πόση σάλτσα θέλετε να έχετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεγαλύτερες αναλογίες των υλικών.

Καλή απόλαυση!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste