Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ένα ντοκιμαντέρ για το ανθρώπινο δικαίωμα της γέννας που καταπατάται βάναυσα θα προβληθεί και στην Πάτρα στις 20 Σεπτεμβρίου

Ένα ντοκιμαντέρ για το ανθρώπινο δικαίωμ...

Η ταινία λέγεται «Freedom for Birth» και η πρεμιέρα της σε όλη την Ελλάδα διοργανώνεται από εθελοντές της οργάνωσης ENCA Hellas

Η παγκόσμια πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Freedom For Birth» που περιγράφει τη γέννα ως ένα από τα πιο σημαντικά ανθρώπινα δικαιώματα που δυστυχώς ακόμη και σήμερα καταπατάται βίαια, θα πραγματοποιηθεί και στην Ελλάδα την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012 από το Ελληνικό Δίκτυο για το Σεβασμό στη Γέννα, ENCA Hellas

Η συγκεκριμένη ταινία έχει διάρκεια μία ώρα και η διεθνής της πρεμιέρα, την επόμενη Πέμπτη γίνεται ταυτόχρονα και με δεκάδες άλλες χώρες του πλανήτη και εκατοντάδες σημεία. Η ταινία έρχεται και στην Ελλάδα, την ίδια ημέρα, με προβολές σε πολλές περιοχές της χώρας, ως μια πρωτοβουλία από το Ελληνικό Δίκτυο για το Σεβασμό στη Γέννα, ENCA Hellas. Θα πρόκειται για ιδιωτικές προβολές που διοργανώνονται από εθελοντές και υποστηρικτές της ENCA Hellas.

Στην Πάτρα απ’ όσο είδαμε στο σχετικό πρόγραμμα, η προβολή της ταινίας προγραμματίζεται για τις 21.00 το βράδυ με διοργανώτρια την Ρένα Μαρκοπούλου, τηλ. επικοινωνίας 6980 847557 και μέιλ, το [email protected].

Το ντοκιμαντέρ «Freedom For Birth» καλεί σε δράση μέσα από συνεντεύξεις και συζητήσεις με κορυφαίους ειδικούς σε θέματα τοκετού από ολόκληρο τον πλανήτη, όπως επίσης με ειδικευμένους νομικούς σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίοι ζητούν να αλλάξει ριζικά ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται διεθνώς η εγκυμοσύνη, η γέννα και η μητρότητα.

Δημιουργοί της ταινίας είναι οι βρετανοί Toni Harman και Alex Wakeford. Στην ταινία ξεδιπλώνεται η ιστορία της μαίας Agnes Gereb, από την Ουγγαρία, η οποία οδηγήθηκε στη φυλακή επειδή υποστήριζε και βοηθούσε γυναίκες να γεννήσουν στο σπίτι.

Αφορμή και αφετηρία είναι επίσης η ιστορία της Anna Ternovsky, μητέρας από την Ουγγαρία, η οποία όταν ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί κατήγγειλε τη χώρα της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επειδή η νομοθεσία δεν της επέτρεπε να γεννήσει στο σπίτι, κέρδισε την υπόθεση και άνοιξε το δρόμο για να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεται η γέννα, διεθνώς.

Ολοκληρώνοντας τα γυρίσματα στο πρόσφατο συνέδριο με θέμα «Τα ανθρώπινα δικαιώματα στον τοκετό» που πραγματοποιήθηκε στη Χάγη, οι συντελεστές της μεταφέρουν σε ολόκληρο τον κόσμο την ελπίδα ότι εκατομμύρια γυναίκες θα μπορέσουν να ενημερωθούν για το νόμιμο δικαίωμά τους να αποφασίζουν το πού και με ποιόν τρόπο θα γεννήσουν.

Η ταινία έχει τη δυναμική να φέρει την αρχή μιας παγκόσμιας επανάστασης στην περιγεννητική φροντίδα, μια επανάσταση που καθοδηγούν οι ίδιες οι μητέρες και η ανάγκη τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture