Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Αχαϊα: Μπαράζ απεργιών και κινητοποιήσεων απο τους νοσοκομειακούς γιατρούς - 24ωρη απεργία σήμερα

Αχαϊα: Μπαράζ απεργιών και κινητοποιήσεω...

Σειρά διαμαρτυριών για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αχαΐας ενώ από την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου ξεκινούν πανελλαδικά επίσχεση εργασίας ειδικών και ειδικευομένων σε όλα τα Νοσοκομεία και ΚΥ του νομού.

Για το Σάββατο 6 Οκτωβρίου οργανώνουν μεγάλο συλλαλητήριο στην Πάτρα για την προάσπιση της δημόσιας υγείας σε συντονισμό με άλλους κλάδους και κοινωνικούς φορείς. Ανάλογες κινητοποιήσεις θα γίνουν σε πανελλήνιο και πανευρωπαϊκό επίπεδο, ενώ έχουν δηλώσει συμμετοχή στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ που θα προκηρύξουν οι συνομοσπονδίες σύντομα.

Παράλληλα η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Αχαϊας καλεί τους νοσοκομειακούς γιατρούς να παραβρεθούν στη συγκέντρωση των συλλόγων των καρκινοπαθών που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 11 το πρωί στην πλ. Γεωργίου.

Στην ανακοίνωσή τους οι γιατροί τονίζουν:

«Απλήρωτες εφημερίες εδώ και εννιά μήνες, αυθαίρετες περικοπές εφημερευόντων ιατρών μήνα το μήνα, τμήματα με εξαντλημένο από τις συνεχείς βάρδιες προσωπικό, έλλειψη γαζών, συριγγών, φαρμάκων, άλλων υλικών... Αναμονή των περικοπών των απολαβών κατά 18% τουλάχιστον ενώ ήδη έχουν περικοπεί κατά 40% τα τελευταία 2 χρόνια. Προετοιμασία για κατάργηση-συγχώνευση-ιδιωτικοποίηση 661 κλινικών και τμημάτων, 50 νοσοκομείων. Κατάργηση Κέντρων Υγείας, ΕΟΠΥΥ-άταφος νεκρός που δεν πληρώνει φαρμακοποιούς, γιατρούς, νοσοκομεία. ΑΜΕΑ, ψυχιατρικοί ασθενείς, καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, γέροντες στον κοινωνικό Καιάδα. Παιδιά ανεμβολίαστα, πληρωμές υγείας σε όλα τα επίπεδα. Σε μια κοινωνία που το 34% των ενεργών πολιτών αναμένεται να μείνει άνεργο σε λίγους μήνες (ήδη είναι 25%), σχολειά-σχολές-παν/μια-παιδικοί σταθμοί να κλείσουν και ο κόσμος να τουρτουρίζει λόγω ανικανότητας αγοράς πετρελαίου τον προσεχή χειμώνα, ΑΛΗΘΕΙΑ, πως αλλιώς πέρα από τη λέξη “Γενοκτονία” θα μπορούσε να περιγραφεί η τρέχουσα πολιτική της ντόπιας και ξένης τρόικας;

Οι νοσοκομειακοί γιατροί αδυνατούν να κάνουν πια τη δουλειά τους. Η προσέλευση των ασθενών έχει αυξηθεί κατά 30-40%, οι γιατροί λιγοστεύουν, εξαντλούνται μαζί με το προσωπικό. Οι γνώσεις και η εξειδίκευση δε βοηθούν όταν δεν υπάρχουν τα μέσα, οι πόροι και ο σεβασμός για να βγει η δουλειά. Γιατροί σε πολλά νοσοκομεία (Σέρρες, ΑΧΕΠΑ, ΣΩΤΗΡΙΑ, 7ο ΙΚΑ, Ρέθυμνο κοκ) βρίσκονται σε επίσχεση και μεγάλη αντιπαλότητα με τους διοικητές που αποτελούν το μακρύ χέρι αυτής της άθλιας κυβέρνησης. Ταυτόχρονα, σε βάρος όλων αυτών που κρατούν με τη δουλειά τους όρθιο το δημόσιο σύστημα, αρπακτικά με μίζες, φακελάκια, ναπολεοντισμούς, διασύρουν το λειτούργημα, ενοχοποιώντας όσους κάνουν τη δουλειά τους με αξιοπρέπεια.

ΦΤΑΝΕΙ πια, δε θα περιμένουμε τους τοκογλύφους να μας γυρίσουν στην εποχή των σπηλαίων.

Δε διαπραγματευόμαστε με κανέναν που διαλύει το δημόσιο χώρο, που ξεπουλάει την υγεία του λαού, που σπρώχνει τους νέους γιατρούς στη μετανάστευση και τους ασθενείς μας στο θάνατο.

Ούτε ευρώ δε χαρίζουμε από το μισθό μας για το τρύπιο πιθάρι του χρέους που μας φόρτωσε η εντόπια κλεπτοκρατία και οι τραπεζίτες.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αχαΐας, μαζί με τους συναδέλφους τους σε όλη την Ελλάδα συνειδητοποιούν ότι μόνο με την αφύπνιση του κλάδου και τη συμπόρευσή του με τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας που δυστυχεί, θα αποτρέψει τα μέτρα των 11.8 δις, τη μετατροπή της χώρας σε μια ειδική οικονομική ζώνη χωρίς δικαιώματα, σε μια νεοφιλελεύθερη ζούγκλα.

Δε διαπραγματευόμαστε το μέλλον μας, των παιδιών μας, των ασθενών μας!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Κάτω τα χέρια από τα προγράμματα εφημερίας. Να επιστρέψουν τώρα στη μορφή που είχαν τον περασμένο Μάιο. Άμεση πληρωμή στο άρτιο των δεδουλευμένων εφημεριών

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ

Επιτροπές σε κάθε νοσοκομείο για την οργάνωση του αγώνα μας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being