Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Φθινοπωρινές θεατρικές δράσεις στο θέατρο Απόλλων

Πάτρα: Φθινοπωρινές θεατρικές δράσεις στ...

Απο τις 10 Οκτωβρίου

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας υπό τη διεύθυνση του Θοδωρή Αμπαζή , ξεκινά δυναμικά τη θεατρική του φθινοπωρινή διαδρομή με το έργο του Αλ..Παπαδιαμάντη  Έμποροι των Εθνών  στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου 2012.

Ακολουθεί στις 8 Οκτωβρίου η Φάρμα των ζώων στην παιδική σκηνή και οι Όρνιθες του Αριστοφάνη για τους εφήβους

Η Τίτη και ο Χοντρούλης, μουσικό παραμύθι του Ανδρέα Αδαμόπουλου, στο πλαίσιο κοινωνικής πολιτικής του θεάτρου, ολοκληρώνει τις παραστάσεις στη σκηνή του θεάτρου Απόλλων στις 13 και 14 Οκτωβρίου 2012.

H παράσταση εν-εκ-ταφη 1943- Θεατρικός μονόλογος-ντοκιμαντέρ για την τραγωδία των Καλαβρύτων σε σκηνοθεσία Χρήστου Σολωμού με τη Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου,   κλείνει στις 27 και 28 Οκτωβρίου τον κύκλο των παραστάσεων  των πατρινών δημιουργών.

Στις 10 Οκτωβρίου το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας συμμετέχει στο Πειραματικό Πρόγραμμa Teen-Spirit σε συνεργασία με το Υπ. Νέας Γενιάς και το Φεστιβάλ Αθηνών,

Το θέατρο για πρώτη φορά σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Δ. Ελλάδας υλοποιεί το πρόγραμμα  LA BOTTEGA  με τη παράσταση Πάτρα-Μπάρι σε σκηνοθεσία Ελένης Μποζά  Ξεκινώντας από  τη σκέψη ότι κυρίαρχο χαρακτηριστικό της πόλης των Πατρών, είναι το Λιμάνι της πόλης και λαμβάνοντας υπόψη τη σημαντικότητα του ως πύλη – από και προς την υπόλοιπη Ευρώπη, θα θέλαμε να προτείνουμε ως δραματουργικό υλικό με απώτερο σκοπό τη δημιουργία  θεατρικής παράστασης. το αποτέλεσμα μιας ερευνητικής διαδικασίας που θα έχει ως στόχο τη συλλογή συνεντεύξεων  – ντοκουμέντων πάνω στις εμπειρίες ανθρώπων που λόγω συγκεκριμένης επαγγελματικής ιδιότητας -- οδηγοί σε φορτηγά οχήματα διασχίζουν συχνά την Ευρώπη.

Έχουν επιλεγεί επίσης και άλλες ενδιαφέρουσες παραστάσεις στο πλαίσιο των θεατρικών μετακλήσεων, που θα παρουσιασθούν στη διάρκεια του Φθινοπώρου ενώ θα ξεκινήσουν τα σεμινάρια για τους επαγγελματίες ηθοποιούς, τους ερασιτέχνες , τους πολίτες της Πάτρας και το θεατρικό παιχνίδι για τα παιδιά που αγαπούν το θέατρο.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας κι αυτή τη χρονιά με παράλληλες δράσεις και σε συνεργασία με τον Κοινωνικό Τομέα του Δήμου Πατρέων θα συμμετάσχει ενεργά σε δίκτυα κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture