Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Αύριο Τετάρτη η παράσταση «Βότκα Μολότοφ» στο Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου της Πάτρας

Αύριο Τετάρτη η παράσταση «Βότκα Μολότοφ...

Τις πρώτες δύο παραστάσεις του έργου στα Βραχνέικα και το Ρίο παρακολούθησαν πολλοί θεατές που χειροκρότησαν θερμά τους συντελεστές

Αυτή την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012 στις 21.30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί τελικά η αναβληθείσα παράσταση του έργου «Βότκα Μολότοφ» στο δροσερό και καταπράσινο Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου της Πάτρας. Πρόκειται για μία παράσταση της Πατρινής ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας "Συνεργοί" που πλαισιώνεται και από ηθοποιούς από άλλες θεατρικές ομάδες της περιοχής όπως το Ερασιτεχνικό σχήμα Πάτρας Ρεφενέ, η ΘΟΕΠΠ, το Διάφανο Θέατρο, κ.α.

Ο πρόεδρος των «Συνεργών», Σωτήρης Βλάχος που παίζει και στην αστεία παράσταση και όλος ο θίασος ευχαριστούν δημοσίως τους Πατρινούς που με την δυναμική τους παρουσία και το ζεστό χειροκρότημα τους στήριξαν και ενθάρρυναν την προσπάθειά τους παρακολουθώντας τις δύο πρώτες παραστάσεις που δόθηκαν στα Βραχνέϊκα και στο Κάστρο του Ρίου, στις 31 Αυγούστου και την 1η Σεπτεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η είσοδος για το κοινό και στο Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου θα είναι ελεύθερη.

Οι παραστάσεις του έργου «Βότκα Μολότοφ» εντάσσονται στην ενότητα «Στάσεις Πολιτισμού» του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου.

Να θυμίσουμε ότι η «Βότκα Μολότοφ» είναι ένα έργο που αποτελείται από 7 συνολικά ιστορίες που δένονται μεταξύ τους κάτω από την παρουσία του ίδιου του Ρώσου συγγραφέα Άντον Τσέχωφ, που στο έργο ως αφηγητής, ξεκινά την παρουσίαση των ιστοριών του, τις συνδέει, και πολλές φορές συμμετέχει στους ρόλους τους.

Οι ιστορίες του έργου έχουν τους τίτλους «Απ’έξω, απ’έξω», «Οδοντιατρείο», «Λαχείο», «Πνιγμένος», «Βίζιτα», «Δώρο» και «Ανυπεράσπιστο πλάσμα».

Οι χαρακτηριστικοί τύποι της ανθρώπινης τοιχογραφίας της Τσαρική εποχής, που δημιούργησε ο κορυφαίος πεζογράφος και δραματουργός Άντον Τσέχωφ, όπως έκαναν και άλλοι σύγχρονοι συμπατριώτες του, παρελαύνουν μπροστά μας πανανθρώπινοι, παντοτινοί και αγέρωχοι με όλα τους τα λάθη τους καημούς και τα πάθη τους, παραδομένοι από τον μεγάλο Ρώσο συγγραφέα, στο μελαγχολικό μας χαμόγελο, στο δάκρυ μας αλλά και στο γέλιο μας, ντυμένοι με τον μανδύα του ειρωνικού χιούμορ του Αμερικάνου συγγραφέα Νιλ Σάϊμον.

Την σκηνοθεσία της παράστασης των "Συνεργών" υπογράφει ο γνωστός στους Πατρινούς από τη συμμετοχή του σε παραστάσεις του θεάτρου «Αγορά», ερασιτέχνης ηθοποιός και σκηνοθέτης Χρήστος Μπαιρακτάρης. Τη μουσική έχει γράψει ο μουσικός Χρήστος Γιαννόπουλος ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Νίκας Αντωνοπούλου.

Στην παράσταση παίζουν οι Γιάννης Κωλέσης, Φιλιώ Δερτιλή, Σοφία Παπαδοπούλου, Αλέξης Γκλαβάς, Ανδρέας Κατσαρός, Σωτήρης Βλάχος, Κατερίνα Λειβαδά, Χρήστος Αβραντινής, Μάχη Αντωνοπούλου, Φώτης Παλαιολόγος και ο μικρός Γιάννης Ντακόλιας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture