Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η χορωδία του «Ορφέα» τραγούδησε χθες Δευτέρα στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων στην Πάτρα-Δείτε φωτό

Η χορωδία του «Ορφέα» τραγούδησε χθες Δε...

Τη συναυλία που εντασσόταν στο πλαίσιο της ενότητας «Στάσεις πολιτισμού» του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας παρακολούθησε πολύς κόσμος

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η χορωδία του ιστορικού Μουσικού Ομίλου Πατρών «Ορφέας» με τη συναυλία που έδωσε χθες Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012 στις 8 το βράδυ στην πλατεία των Υψηλών Αλωνίων. Τη συναυλία αυτή που είχε τίτλο «Υπό το φως της Σελήνης» παρακολούθησαν αρκετοί Πατρινοί όλων των ηλικιών που βρέθηκαν στα Ψηλαλώνια. Αντίστοιχη συναυλία πρόκειται να δώσει η ανδρική χορωδία του Ορφέα και την ερχόμενη Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου το βράδυ στο Σταυροπούλειο πνευματικό ίδρυμα των Βραχνείκων ολοκληρώνοντας έτσι την ενότητα εκδηλώσεων «Στάσεις Πολιτισμού» του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.

Η χορωδία του Ορφέως Πατρών κουβαλά μία πολύχρονη και ιδιαίτερα δημιουργική πορεία. Έχει ιδρυθεί το 1925 και αποτελεί έναν ερασιτεχνικό μουσικό όμιλο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ειδικεύεται στα παλιά ελαφρά τραγούδια και τα αποσπάσματα από οπερέτες. Έχει λάβει μέρος σε πολλά χορωδιακά φεστιβάλ και διαγωνισμούς και έχει αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις και πρώτα βραβεία.

Στη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο πέτρινο ημικύκλιο της πλατείας Υψηλών Αλωνίων πήραν μέρος οι σολίστ, Ιωάννης Χριστόπουλος – τενόρος, Αντώνης Χριστόπουλος – τενόρος, Ηλίας Παπαδόπουλος – Βαρύτονος που διηύθυνε και τη χορωδία, Φίλιππος Παπαδόπουλος - Βαρύτονος και Παναγιώτης Παπαλεξόπουλος –βαθύφωνος.

Ανάμεσα στο κοινό που παρακολούθησε και απόλαυσε την όμορφη μουσική βραδιά ήταν και ο πρωτοψάλτης και χοράρχης της Πορφύρας Ανδρέας Τσιμάρας.

Οι φωτό είναι του Παναγιώτη Μουλίνου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture