Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Δύο μόνο παραστάσεις της «Βότκας Μολότοφ» θα γίνουν τελικά, στα Βραχνέικα και το Ρίο

Δύο μόνο παραστάσεις της «Βότκας Μολότοφ...

Η 3η προγραμματισμένη παράσταση που ήταν να πραγματοποιηθεί στις 3/9, αναβάλλεται για αργότερα μέσα στον Σεπτέμβριο

Αύριο Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012 στις 21.30, κάτω από το φως της τελευταίας πανσέληνου του καλοκαιριού θα δοθεί η πρώτη παράσταση του έργου «Βότκα Μολότοφ» από την Πατρινή θεατρική ομάδα «Συνεργοί», στο χώρο του Σταυροπούλειου πνευματικού κέντρου στα Βραχνέικα.

Η παράσταση εντάσσεται στην ενότητα «Στάσεις Πολιτισμού» του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου. Η 2η προγραμματισμένη παράσταση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου στις 21.30 στο Κάστρο του Ρίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό όπως και στα Βραχνέικα. Ωστόσο η 3η παράσταση που άλλαζε συνεχώς τοποθεσία από τους διοργανωτές τις τελευταίες μέρες, όπως γνωστοποιήθηκε δεν θα γίνει τελικά την Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, ούτε στο θεατράκι της μαρίνας ούτε στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου.

Όπως ανέφεραν οι συντελεστές του έργου, θα γίνει προσπάθεια να ξαναπαιχθεί το έργο είτε μέσα στον Σεπτέμβριο είτε τον Οκτώβριο σε χώρο που θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα για το αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε πρόβλημα μιας και ο χώρος τελευταία στιγμή δόθηκε για κάποια άλλη εκδήλωση, γεγονός ωστόσο που δείχνει μία προχειρότητα και ασυνεννοησία εκ μέρους του Δήμου Πατρέων.

Η «Βότκα Μολότοφ» είναι ένα έργο που αποτελείται από «σκετσάκια», 7 συνολικά ιστορίες που δένονται μεταξύ τους κάτω από την παρουσία του ίδιου του Ρώσου συγγραφέα Άντον Τσέχωφ, που στο έργο ως αφηγητής, ξεκινά την παρουσίαση των ιστοριών του, τις συνδέει, και πολλές φορές συμμετέχει στους ρόλους τους.

Οι ιστορίες του έργου έχουν τους τίτλους «Απ’έξω, απ’έξω», «Οδοντιατρείο», «Λαχείο», «Πνιγμένος», «Βίζιτα», «Δώρο» και «Ανυπεράσπιστο πλάσμα».

Για τις ανάγκες της παράστασης η θεατρική ομάδα των «Συνεργών» εμπλουτίστηκε με ερασιτέχνες ηθοποιούς από την ΘΟΕΠΠ (Θεατρική ομάδα των εργαζομένων του Πανεπιστημίου Πατρών), το Διάφανο θεάτρο και το Ερασιτεχνικό σχήμα Πάτρας «Ρεφενέ».

Οι χαρακτηριστικοί τύποι της ανθρώπινης τοιχογραφίας της Τσαρική εποχής, που δημιούργησε ο πεζογράφος και δραματουργός Άντον Τσέχωφ, όπως έκαναν και άλλοι σύγχρονοι συμπατριώτες του, παρελαύνουν μπροστά μας πανανθρώπινοι, παντοτινοί και αγέρωχοι με όλα τους τα λάθη τους καημούς και τα πάθη τους, παραδομένοι από τον μεγάλο Ρώσο συγγραφέα, στο μελαγχολικό μας χαμόγελο, στο δάκρυ μας αλλά και στο γέλιο μας, ντυμένοι με τον μανδύα του ειρωνικού χιούμορ του Αμερικάνου συγγραφέα Νήλ Σάϊμον.

Την σκηνοθεσία της παράστασης των "Συνεργών" υπογράφει ο γνωστός στους Πατρινούς από τη συμμετοχή του σε παραστάσεις του θεάτρου Αγορά, ερασιτέχνης ηθοποιός και σκηνοθέτης Χρήστος Μπαιρακτάρης. Τη μουσική έχει γράψει ο μουσικός Χρήστος Γιαννόπουλος ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Νίκας Αντωνοπούλου.

Στην παράσταση παίζουν οι Γιάννης Κωλέσης, Φιλιώ Δερτιλή, Σοφία Παπαδοπούλου, Αλέξης Γκλαβάς, Ανδρέας Κατσαρός, Σωτήρης Βλάχος, Κατερίνα Λειβαδά, Χρήστος Αβραντινής, Μάχη Αντωνοπούλου, Φώτης Παλαιολόγος και ο μικρός Γιάννης Ντακόλιας.

Η νέα αυτή θεατρική προσπάθεια των «Συνεργών» που ως ομάδα υφίσταται από το 2004, και των φίλων τους στηρίχθηκε από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture