Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο Β. Παπακωνσταντίνου «αφιέρωσε» το «Καταρρέω» στον Γιώργο Παπανδρέου, στη συναυλία του στην Πάτρα-Δείτε φωτό

Ο Β. Παπακωνσταντίνου «αφιέρωσε» το «Κατ...

Πάνω από 4.000 θεατές αποθέωσαν τον Έλληνα ρόκερ και τον Χρήστο Θηβαίο χθες Τετάρτη στο Κάστρο της Πάτρας

Μία συναυλία του αγαπημένου, διαχρονικού Έλληνα ρόκερ Βασίλη Παπακωνσταντίνου είναι πάντα μία αξέχαστη εμπειρία και το απέδειξε για ακόμα μία φορά χθες Τετάρτη 29 Αυγούστου το βράδυ που εμφανίστηκε μαζί με τον Χρήστο Θηβαίο και την Τάνια Κικίδη στον ελαιώνα του Κάστρου της Πάτρας με μεγάλη μάλιστα επιτυχία, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ξεσήκωσε στην κυριολεξία το Πατρινό κοινό που κυμαινόταν από μικρά παιδιά, φοιτητές μέχρι σαραντάρηδες και πενηντάρηδες. Η νεολαία έδωσε δυναμικό παρών αποδεικνύοντας ότι ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ανανεώνει και διευρύνει ολοένα το φανατικό κοινό του.

Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε τα 4.000 άτομα και μάλιστα τα περισσότερα εισιτήρια, σχεδόν τα δύο τρία πουλήθηκαν το βράδυ της συναυλίας, απευθείας στο ταμείο της εισόδου του Κάστρου της Πάτρας όπου το εισιτήριο κόστιζε 13 ευρώ και όχι 10 που ήταν στην προπώληση.

Επρόκειτο για μία συναυλία «μαμούθ» διάρκειας η οποία ξεκίνησε στις 9.30 το βράδυ με τον Σπύρο Γραμμένο και ολοκληρώθηκε με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τον Χρήστο Θηβαίο να τα δίνουν όλα επί σκηνής, εκεί γύρω στη 1 παρά δέκα μετά τα μεσάνυχτα. Όπως ήδη έγραψε το thebest.gr, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου που η φωνή, η ενέργεια και ορμή του είναι αναλλοίωτα παρά τα τριάντα πέντε και πλέον χρόνια καριέρας του, έστειλε αλλεπάλληλα πολιτικά μηνύματα μέσα από τη συναυλία του στο κοινό της Πάτρας και δεν χαρίστηκε στα λόγια του.

Μάλιστα ολοκλήρωσε τη χθεσινή συναυλία του παροτρύνοντας τον κόσμο να μην ξεχνά τα τρία «άλφα» όπως τα είπε, την αξιοπρέπεια, την αλληλεγγύη και την ανυπακοή ενώ έδωσε ραντεβού με το κοινό στο δρόμο, εννοώντας τις μελλοντικές κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες που είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν στο «θερμό» φθινόπωρο που έρχεται.

Επίσης μιας και βρισκόταν στην Αχαία, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου άφησε και την «μπηχτή» του για τον Γιώργο Παπανδρέου στον οποίο και αφιέρωσε την επιτυχία του «Καταρρέω» όπου υπάρχει και ο χαρακτηριστικός στίχος "τα-κατα-κατα-καταρρέω κι άλλο πλέον δε μπορώ, θα ερωτευτώ τον Παπανδρέο, τον Ποπαϋ, τον Ζορό και δεν ξαναγαπάω θηλυκό». Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες την στιγμή που ερμήνευσε το συγκεκριμένο κομμάτι όπου έγινε χαμός, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου άφησε να εννοηθεί «τι μ…... κάναμε οι Έλληνες που τον ψηφίσαμε» με τον κόσμο να αντιδρά χειροκροτώντας.

Από τις πιο ωραίες στιγμές ήταν όταν τραγούδησε το κομμάτι «Κι εγώ που ζω για πάντα εδώ κι όλο φεύγω το τέλος πριν να δω» αλλά  και το συμβολικό «Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία» όπου το κοινό αποθέωσε τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου!

Από τα λιγοστά απρόοπτα της βραδιάς ήταν τα δύο καπνογόνα που άναψαν μπροστά στη σκηνή ένθερμοι θαυμαστές του Βασίλη Παπακωνσταντίνου ωστόσο λίγο αργότερα τα έσβησαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχική επιθυμία του Έλληνα ροκ καλλιτέχνη ήταν να εμφανιστεί στο Αρχαίο Ωδείο της Πάτρας ωστόσο όπως του εξήγησαν από το Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου για ευνόητους λόγους δεν θα ήταν ιδανικός ο χώρος αυτός για τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου αλλά όπως αποδείχθηκε δεν θα χωρούσε και τον πολύ κόσμο που τελικά πήγε στη συναυλία.

Οι φωτογραφίες είναι του Παναγιώτη Μουλίνου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture