Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Φαρμακοποιοί: Πίστωση τέλος από 1ης Σεπτεμβρίου

Φαρμακοποιοί: Πίστωση τέλος από 1ης Σεπτεμβρίου

Με εισήγηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου

Την αναστολή της πίστωση προς τον ΕΟΠΥΥ από την 1η Σεπτεμβρίου εισηγείται η διοίκηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Την απόφαση αναμένεται να επικυρώσει η έκτακτη γενική συνέλευση που συγκαλεί ο ΠΦΣ το Σάββατο 25 Αυγούστου.

Παράλληλα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καλεί τους συλλόγους της χώρας να συγκαλέσουν άμεσα γενικές συνελεύσεις και να αποφασίσουν σχετικά, ενώ θα επιδιώξει το αμέσως προσεχές διάστημα συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους αρμοδίους υπουργούς, όπως και με τα πολιτικά κόμματα.

Ο ΠΦΣ κάνει λόγο για «δυσμενή πορεία των πληρωμών του ΕΟΠΥΥ σε όλο το εύρος της υγείας και ειδικότερα προς τα φαρμακεία» και για κατάσταση που δεν επιτρέπει αισιοδοξία. «Ο ΕΟΠΥΥ καταρρέει με βασική αιτία τον κακό σχεδιασμό των εσόδων του και την υποχρηματοδότηση από τα ασφαλιστικά ταμεία κυρίως το ΙΚΑ και τον ΟΓΑ» αναφέρει.

«Παρά τις τεράστιες καθημερινές μας προσπάθειες οδηγούμαστε με γοργούς ρυθμούς σε στάση πληρωμών. Πληρωθήκαμε μέρος των συνταγών του Μαΐου. Για τα υπόλοιπα χρήματα όπως και για τις συνταγές Ιουνίου οι όποιες δεσμεύσεις είχαμε μέχρι σήμερα έχουν ανατραπεί και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες» προσθέτει ο ΠΦΣ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being