Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ξαναβγαίνει στις ελληνικές αίθουσες η ταινία «Νιαγάρας» της αλησμόνητης Μέριλιν Μονρόε

Ξαναβγαίνει στις ελληνικές αίθουσες η τα...
Μαρτάτος Tάκης

Ο ξανθός θρύλος του Χόλυγουντ είχε κηδευτεί σε κλειστό κύκλο στο Λος Άντζελες στις 8 Αυγούστου του 1962

Πριν από δύο ημέρες, στις 5 Αυγούστου συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την τραγική ημέρα που ο ξανθός θρύλος του Χόλυγουντ, το αιώνιο σύμβολο του σεξ, η ηθοποιός Μέριλιν Μονρόε έφυγε από τη ζωή στο σπίτι της στο Μπρέντγουντ του Λος Άντζελες, μετά από μεγάλη δόση χαπιών σε ηλικία μόλις 36 ετών. Πολλές ήσαν οι θεωρίες και εικασίες για τον απροσδόκητο και μυστηριώδη θάνατο της ενώ οι πληροφορίες έλεγαν ότι ίσως το τελευταίο πρόσωπο με το οποίο είχε μιλήσει στο τηλέφωνο να ήταν ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζον Κένεντι με το οποίο υπήρχε έντονη φημολογία ότι είχαν ερωτική σχέση.

Η κηδεία της έγινε στις 8 Αυγούστου του 1962 και η Μέριλιν με το σαγηνευτικό παρουσιαστικό και χαμόγελο ετάφη στο Νεκροταφείο του Πάρκου Μεμόριαλ στο Westwood Village του Los Angeles. O Lee Strasberg ήταν αυτός που διάβασε τον σχετικό επικήδειο ενώ ο πρώην σύζυγος της, ο πρωταθλητής του μπέιζμπολ, Joe DiMaggio ήταν αυτός που είχε αναλάβει όλες τις λεπτομέρειες και είχε τον έλεγχο για την διεκπεραίωση της τελετής την οποία λέγεται ότι είχαν παρακολουθήσει μόλις 31 άνθρωποι, πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος της Αμερικανίδας σταρ και pop icon, ενός ίσως από τα πλέον αναγνωρίσιμα πρόσωπα και σύμβολα της ψυχαγωγίας στον πλανήτη τον τελευταίο μισό και πλέον αιώνα.

Παρόντες στην κηδεία της Μέριλιν ήταν και αστυνομικοί οι οποίοι είχαν ως αποστολή να κρατήσουν μακριά τους αδιάκριτους αλλά και τους δημοσιογράφους.

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 50 χρόνων από το θάνατο της Μέριλιν η εταιρεία διανομής New star στην Ελλάδα ξαναβγάζει στις αίθουσες από αυτή την Πέμπτη 9 Αυγούστου, μία από τις πιο ωραίες και ερωτικές ταινίες της, το «Νιαγάρα» του Χένρι Χαθαγουέι που ήταν ένα φιλμ νουάρ παραγωγής του 1953. Η Ρόουζ (Μέριλιν Μονρόε) και ο Τζορτζ Λούμις (Τζόζεφ Κότεν) είναι ένα ζευγάρι που κάνει τις διακοπές του σε ένα γραφικό μπανγκαλόου στους ρομαντικούς καταρράχτες του Νιαγάρα. Πιάνουν δωμάτιο σε ένα μικρό μοτέλ με θέα στα νερά. Η σχέση τους, όμως, πάει από το κακό στο χειρότερο. Εκεί συναντούν τους Κάτλερ που βρίσκονται σε ταξίδι του μέλιτος.

Η Πόλι Κάτλερ ανακαλύπτει ότι η Ρόουζ έχει εραστή. Εκείνο όμως που δεν γνωρίζει ακόμα είναι το δολοφονικό σχέδιο που ετοιμάζει το παράνομο ζευγάρι εναντίον του ανυποψίαστου Τζορτζ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία «Νιαγάρας» της 20th Century Fox σηματοδότησε τον πρώτο μεγάλο, πρωταγωνιστικό ρόλο για την ξανθιά σταρ και η εμπορική της επιτυχία καθιέρωσε την Μέριλιν η οποία στη συνέχεια γύρισε το «Οι Άνδρες προτιμούν τις ξανθιές» και το «Πώς να παντρευτείτε έναν εκατομμυριούχο». Η μεγαλύτερη πάντως επιτυχία της στην δεκάχρονη και πλέον καριέρα της στο σινεμά θεωρείται το «Μερικοί το προτιμούν καυτό» του Μπίλι Ουάιλντερ με συμπρωταγωνιστές της τους Τζακ Λέμον και Τόνι Κέρτις, παραγωγής του 1959!

Στο μεταξύ με αφορμή τα πενήντα χρόνια από τον θάνατο της Μέριλιν Μονρόε, το «2ο Athens Open Air Film Festival» πρόβαλε πριν από λίγες μέρες μία άλλη της θρυλική ταινία, το «Επτά χρόνια φαγούρας». Η προβολή με ελεύθερη μάλιστα είσοδο για το κοινό, συνδιοργανώθηκε από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας σε μια πανέμορφη παραλία στο South Coast - Α' Πλαζ Βούλας (Κ. Καραμανλή 4, Βούλα, Τέλος στάσης Τραμ).

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture