Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Μία πρωτότυπη περιπέτεια πολεμικών τεχνών προβάλλεται στα Ster cinemas στην Πάτρα

Μία πρωτότυπη περιπέτεια πολεμικών τεχνώ...

Πρόκειται για το «The Raid-Επιχείρηση Χάος» που έχει αποτελέσει ανέλπιστη διεθνή επιτυχία

Η Δύση συναντά την Ανατολή σε αυτό το περιπετειώδες θρίλερ που είναι διανθισμένο με γκανγκστερικά στοιχεία και σκηνές πολεμικών τεχνών, το οποίο θα μπορούσε να διδάξει πολλά πράγματα στον Κουέντιν Ταραντίνο. Αυτά είχε γράψει μεταξύ άλλων η Αγγλική εφημερίδα Guardian για το καλτ κινηματογραφικό χιτ «The Raid, Redemption, Επιχείρηση Χάος» που πρωτοπροβλήθηκε στο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου του Σάντανς στη Γιούτα τον περασμένο Ιανουάριο του 2012 και τώρα παίζεται στην Ελλάδα, στα Ster cinemas στη Βέσο Μάρε στην Πάτρα.

Πρόκειται για μία πρωτότυπη, ασυνήθιστη περιπέτεια πολεμικών τεχνών γυρισμένη στην εξωτική Ινδονησία, από τον Ουαλό σκηνοθέτη Γκάρεθ Έβανς η οποία αποτελεί, όπως γράφτηκε, ό,τι καλύτερο σε δράση μπορεί να δει ο σινεφίλ αυτό το καλοκαίρι. Όπως έγραψε το «Έθνος», το «The Raid» είναι όσο πιο αγνή, καθαρή και ευθύτατη μπορεί να είναι μια περιπέτεια στις μέρες του Μπλοκμπάστερ.

Μια 20μελής ομάδα ειδικά εκπαιδευμένων SWAT εφορμά σε ένα κακοδιατηρημένο πολυώροφο κτίριο κάπου στα βάθη της κακόφημης πλευράς της Τζακάρτα. Το κτίριο το ελέγχει ο τοπικός νονός του εγκλήματος, ο οποίος μεταξύ άλλων διακινεί ναρκωτικά και έχει στο ρετιρέ τη βάση του. Οι ένοικοι είναι όλοι μπράβοι, βαποράκια, μυστήριοι τύποι που κάτι θέλουν από αυτόν. Η ομάδα θα ορμήσει και αυτό που θα ακολουθήσει είναι ένα σχεδόν δίχως προηγούμενο «όργιο» βίας, οργής, ιδρώτα, ξεσπάσματος, αίματος, αγωνίας και σπασμένων οστών.

Στην ταινία υπάρχουν πολλές σκηνές μάχης σώμα με σώμα που ενδεχομένως οι θεατές να ήθελαν να διαρκούν σε ολόκληρη την ταινία. Η ταινία «βυθίζει» τον θεατή στον συναρπαστικό κόσμο της πολεμικής τέχνης Pencak Silat. Η ταινία παίχτηκε εκτός από το Σάντανς και στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο, όπου ενθουσίασε το κοινό και τους κριτικούς.

Η διεθνής επιτυχία του «The Raid» (σύντομα θα γυριστεί και σε χολιγουντιανό ριμέικ) δίνει πλέον στον σκηνοθέτη Γκάρεθ Έβανς τη δυνατότητα να γυρίσει ένα ακόμη πιο φιλόδοξο πρότζεκτ που είχε στο μυαλό του ξεκινώντας αλλά είχε εγκαταλείψει λόγω χρηματικών περιορισμών. Στις ΗΠΑ πάντως το «The Raid» είχε μέτρια επιτυχία καθώς οι εισπράξεις του δεν ξεπέρασαν τα 5 εκατομμύρια δολάρια. Η παραγωγή πάντως ήταν χαμηλού κόστους ενώ παίζουν οι Ίκο Ουάβις, Ντόνι Αλάμσια και Ανάντα Τζορτζ.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture