Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Μαχαιρίτσας και Τονίνο Καροτόνε αύριο Τετάρτη live στην παραλία Λουτρού στη γραφική Σάμη της Κεφαλονιάς

Μαχαιρίτσας και Τονίνο Καροτόνε αύριο Τε...

Στη συναυλία θα εμφανιστεί και ο Δημήτρης Σταρόβας και ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος

Μία εξαιρετική ροκ Ελληνοισπανική μουσική συμμαχία με τη σύμπραξη του αγαπημένου τραγουδοποιού Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, του Ισπανού συνθέτη και ερμηνευτή από την Παμπλόνα, Tonino Carotone, του Δημήτρη Σταρόβα, της Piluka Aranguren (πρώην συνεργάτιδα των Amparanoia) και του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου, θα απολαύσουν όσοι βρεθούν αύριο Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2012, στην γραφική Σάμη της Κεφαλονιάς όπου δένει το πλοίο «Επτάνησος» που αναχωρεί 2 φορές καθημερινά από το λιμάνι της Πάτρας. Η συναυλία γίνεται στην παραλία Λουτρού Σάμης, πλάι στο κύμα και θα ξεκινήσει στις 21:30.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, μετά την μοναδική επιτυχία του νέου του διπλού CD με τίτλο «Οι Άγγελοι Ζουν Ακόμη στην Μεσόγειο», που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2012 από την ΕΜΙ, και στο οποίο ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Tonino Carotone ερμηνεύουν δύο καταπληκτικά ντουέτα, τα κομμάτια «Σαν Αμερικάνος» και «Χαζόπικρο» - που έχουν ήδη γνωρίσει πολύ μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία – περιοδεύει ανά την Ελλάδα.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας μάλιστα έδωσε και μία μεγάλη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναικό Στάδιο της Αθήνας τη Δευτέρα 9 Ιουλίου (με την παρουσία σπουδαίων ξένων και Ελλήνων καλλιτεχνών, όπως o Adamo, o Branduardi, o Christophe, ο Καροτόνε, η Μαρία Φαραντούρη, ο Νίκος Αλιάγας, κ.α. που συμμετέχουν και στο τελευταίο του αυτό εξαιρετικό cd ).

Ο ανατρεπτικός Βάσκος τροβαδούρος Tonino Carotone, πνευματικό τέκνο του Manu Chao, ξεκίνησε τη σόλο καριέρα του το 2000 με το δίσκο «Mondo Difficile» και με την επιτυχία του του «Me cago en el amor» που έκανε τη μισή υφήλιο να παραληρεί, τραγουδώντας «E un mondo difficile...e futuro incerto...» Ο κύριος με το χαρακτηριστικό χρωματιστό κοστούμι, το γκραν χτένισμα και το «κουτσαβάκικο» καπέλο, είναι ένας αυθεντικός εκφραστής της σύγχρονης λαϊκής μουσικής της Μεσογείου που φέρει το πνεύμα του δρόμου, με χιούμορ και έκδηλη κοινωνική ευαισθησία.

Τα τραγούδια του αποπνέουν κάτι το παλιομοδίτικο μα και εξόχως διασκεδαστικό και οι στίχοι του είναι συχνά ειρωνικοί, σαρκαστικοί ή ακόμα και σουρεαλιστικοί. Στη μουσική του, συνδυάζει με εξαιρετική μαεστρία στοιχεία από punk, ska, reggae, latin, rock αλλά και από την  Ισπανική, Ιταλική, Γαλλική, και Μεξικάνικη λαϊκή μουσική.

Ο πολυπράγμων… «Άγαμος Θύτης» Δημήτρης Σταρόβας, διαθέτει ένα χιουμοριστικό και καλλιτεχνικό ταλέντο που κάθε φορά ξεχειλίζει από έναν μοναδικό συνδυασμό καλής μουσικής, ανατρεπτικού στίχου, σάτιρας και αυτοσαρκασμού! Κάθε του εμφάνιση παίρνει διάσταση ουσιαστικής επικοινωνιακής έκρηξης με σχόλια, τραγούδια και γέλια από την μεριά του κοινού.

Ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση τραγουδοποιού που προκαλεί αίσθηση στις ζωντανές του εμφανίσεις, καθώς αποτελεί μόνος του μια μπάντα. Ξεχώρισε με την πρώτη δισκογραφική του δουλειά υπό τον τολμηρό τίτλο «Γαμώ την καταδίκη μου» και αναμένεται να κυκλοφορήσει η δεύτερη «Ένας Τρελλός» το Σεπτέμβριο του 2012.

Την ανδροπαρέα του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα ομορφαίνει με την παρουσία της η εντυπωσιακή Ισπανίδα τραγουδίστρια Piluka Aranguren, πρώην  συνεργάτιδα των Amparanoia και μόνιμη παρτενέρ του Tonino Carotone.

Το κοινό λοιπόν της γειτονικής Κεφαλονιάς αλλά και οι τουρίστες και παραθεριστές που έχουν κατακλύσει το νησί του Ιονίου, αναμένεται να απολαύσουν μια ιδιαίτερη μουσική παράσταση με σπουδαίες ερμηνείες και ξεχωριστές φωνές, καθώς και ένα συναρπαστικό πάντρεμα ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου.

Τη συναυλία διοργανώνει η Κ.Ε.Δ.Η.Κ.Ε.

Πληροφορίες: Τηλ. 26710-25600

Προπώληση εισιτηρίων: Σάμη: Περίπτερο Αποστολάτου Γιώργου, Αργοστόλι: Βιβλιοπωλείο Σταματελάτου, Ληξούρι: Βιβλιοπωλείο Διονύσιος Σολωμός, Πόρος: Περίπτερο Κουστουμπάρδη Μαίρη.

Γενική είσοδος: 15 ευρώ.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture