Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Μπάμπης Στόκας εμφανίζονται αύριο στην Αρχαία Ολυμπία και στις 10 Αυγούστου στο Αίγιο

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Μπάμπης Στό...

Πολλοί Πατρινοί σκοπεύουν να παρακολουθήσουν αυτές τις συναυλίες-Στο Αίγιο το εισιτήριο κοστίζει 12 ευρώ

Πολλοί είναι οι Πατρινοί που σκοπεύουν να πάνε αύριο Τετάρτη 8/8 στις 21.30 μέχρι την Αρχαία Ολυμπία και το όμορφο επικλινές θέατρο στη θέση Φλόκα ή την ερχόμενη Παρασκευή 10 Αυγούστου μέχρι το κοντινό Αίγιο για να ακούσουν live την εξαιρετική ερμηνεύτρια Ελευθερία Αρβανιτάκη που φέτος συμπράττει με το πρώην μέλος των Πυξ Λαξ, τον αξιόλογο τραγουδοποιό Μπάμπη Στόκα.

Η φετινή καλοκαιρινή τους σύμπραξη έχει τίτλο «Με χίλιες δυο εικόνες στο μυαλό». Όπως δήλωσε η Ελευθερία Αρβανιτάκη σε συνέντευξη της στην εφημερίδα του Πύργου «Πατρίς», η ειλικρινής και πηγαία συνεργασία της με τον Μπάμπη Στόκα προέκυψε ως εξής.

«Τον Μπάμπη Στόκα τον άκουσα επί σκηνής στη συναυλία του Δημήτρη Παπαδημητρίου τον περασμένο Οκτώβριο στο Ηρώδειο. Όταν άρχισε να τραγουδάει άρχισα να το σκέφτομαι, και κάπου εκεί νομίζω συνέλαβα την ιδέα αυτή, να του προτείνω, δηλαδή, να βγούμε παρέα το φετινό καλοκαίρι. Ο Μπάμπης είναι ένας εξαιρετικός τραγουδιστής και τραγουδοποιός, τον ξέραμε άλλωστε, ως μέλος των Πυξ-Λαξ όπου είχε γράψει καταπληκτικά τραγούδια και θεωρώ πως κι η δική του προσωπική πορεία σιγά σιγά καταδεικνύει μία πολύ συγκεκριμένη κατεύθυνση. Οι ικανότητες του ως τραγουδιστής είναι εντυπωσιακές, κι επίσης είναι ένα παιδί εξαιρετικού ήθους. Δεν μπορώ να σας πω ότι είμαστε φίλοι, αλλά υπάρχει μία ιδιαίτερα αρμονική συνεννόηση μεταξύ μας όλο αυτό το διάστημα που βρισκόμαστε, μιλάμε, φτιάχνουμε το πρόγραμμα κι οργανώνουμε αυτές τις παραστάσεις.

Πραγματικά, κυλάει εξαιρετικά η συνεργασία μας. Σε όλες τις μέχρι τώρα συναυλίες που έχουμε δώσει, πήγαμε πολύ καλά, είχαμε πολύ κόσμο και νιώσαμε όμορφα, διότι παρά το άγχος είχαμε εξαιρετικά καλή επαφή με τον κόσμο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον ως τώρα προγραμματισμό των δύο καλλιτεχνών, μάλλον δεν θα δώσουν συναυλία στην Πάτρα, οπότε οι δύο αυτές κοντινές συναυλίες τους αποτελούν μία καλή ευκαιρία για τους Πατρινούς θαυμαστές τους. Στο Αίγιο η συναυλία του Μπάμπη Στόκα και της Ελευθερίας Αρβανιτάκη ήδη θεωρείται ως το πιο σπουδαίο πολιτιστικό γεγονός τού καλοκαιριού για την Αιγιάλεια.

Τη συναυλία διοργανώνει η ομάδα Χάντμπολ «Πήγασος Αιγίου» και θα διεξαχθεί την Παρασκευή 10 Αυγούστου, στις 21.30 στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης του Αιγίου ενώ το ιδιαίτερα ευχάριστο είναι ότι το εισιτήριο κοστίζει μόλις 12 ευρώ. Η προπώληση των εισιτηρίων πάει πολύ καλά και αναμένεται στο στάδιο του Αιγίου να γεμίσει την ερχόμενη Παρασκευή.

Τέλος όσον αφορά το ερώτημα για το πώς θα πρέπει να πορευτούμε καλύτερα στο μέλλον, η Ελευθερία Αρβανιτάκη που ετοιμάζει αυτό το διάστημα και νέα δισκογραφική δουλειά για αν κυκλοφορήσει μετά τον Οκτώβριο, δήλωσε στην εφημερίδα «Πατρίς», «πρέπει να επιδιώξουμε να έχουμε μία ύψιστη παιδεία. Αυτό θα μας σώσει μόνο, τίποτα άλλο. Παιδεία σε όλα τα επίπεδα. Από το Δημοτικό μέχρι τα μεταπτυχιακά των Πανεπιστημίων. Δυστυχώς, εκεί είναι το μεγάλο μας πρόβλημα. Εκεί οφείλεται το ότι δεν έχουμε μνήμη, το ότι είμαστε ανιστόρητοι. Είμαστε απαίδευτοι γιατί δεν έχουμε σπουδάσει την ιστορία μας. Όλα ξεκινούν από την παιδεία. Εκεί πρέπει να πέσει η μεγαλύτερη δουλειά».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture