Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Πάτρα: Σιδεροδέσμιος παραμένει ο μετανάστης που ξυλοκοπήθηκε προ ημερών

Πάτρα: Σιδεροδέσμιος παραμένει ο μετανάσ...

Ανοιχτή Επιστολή του δικηγόρου Βασίλειου Λαδά

Στην Ανοιχτή επιστολή του ο Δικηγόρος Βασίλης Λαδάς, συνήγορος του αλλοδαπού επισημαίνει "Στις 24/6/2012 περί ώρα 22:45, εν Πάτραις, στη οδό Σουνίου, όπισθεν των παλαιών σφαγείων, ένας νεαρός Τυνήσιος έπεσε σε μπλόκο περιπολούντων, αυτοκλήτων υπερασπιστών «της καθαρότητας της φυλής» και ξυλοκοπήθηκε αγρίως και με γκλοπ. Κάτοικοι της περιοχής και θαμώνες του γειτονικού εντευκτηρίου επενέβησαν και τον γλίτωσαν από τα χειρότερα. Ο μετανάστης μετήχθη στο νοσοκομείο. Η αστυνομία έκανε καλά τη δουλειά της και βρήκε έναν εκ των δραστών, ο οποίος αναγνωρίστηκε  από τον παθόντα και από αυτόπτη μάρτυρα. Σχηματίστηκε δικογραφία και ο φερόμενος ως συναυτουργός επικίνδυνης σωματικής βλάβης παραπέμφθηκε να δικαστεί στο αυτόφωρο του Μονομελούς στις 25/6/2012 το μεσημέρι.

Από την παραπομπή αρχίζει η Καφκική περιπέτεια του παθόντος. Στις 25/6/2012 η δίκη αναβάλλεται για 2/7/2012. Τούτο διότι κάποιοι αρμόδιοι είχαν παραλείψει να ειδοποιήσουν τους μάρτυρες να παρευρεθούν στη δίκη. Ο φερόμενος ως δράστης αφήνεται ελεύθερος, ενώ ο μετανάστης κρατείται στα κρατητήρια της Ασφάλειας, διότι δεν είχε νόμιμα χαρτιά. Το ότι ήταν από ξυλοδαρμό στο κεφάλι και είχε ανάγκη, σύμφωνα με τη σύσταση των γιατρών, φαρμακευτικής αγωγής και ξεκούρασης η Ασφάλεια Πατρών το παραβλέπει. Ο μετανάστης παραμένει στην Ασφάλεια μέχρι τις 2/7/2012 οπότε έρχεται σιδηροδέσμιος στο Δικαστήριο, ενώ ο φερόμενος ως δράστης έρχεται ελεύθερος με την παρέα του.

Η δίκη ξανααναβάλλεται διότι δεν υπήρχε ιατροδικαστική έκθεση των βλαβών του μετανάστη. Κάποιοι αρμόδιοι που ήταν υποχρεωμένοι να την στείλουν στην Εισαγγελία αμέλησαν να την στείλουν. Πότε όμως θα γινόταν αυτή η έρμη δίκη; Η δικάστρια και ο Εισαγγελέας επεδίωξαν να οριστεί το συντομότερο. Ευρέθη η ημερομηνία 6/7/2012. Και ανεβλήθη η δίκη για την ημερομηνία αυτή, όχι όμως ως δίκη που φέρεται με την αυτόφωρη διαδικασία, αλλά ως δίκη που ακολουθεί πλέον τη διαδρομή της τακτικής διαδικασίας.

Υπήρξε όμως λάθος πληροφόρηση διότι στις 6/7/2012 δεν υπάρχει δικάσιμος τακτικής!!! Φαίνεται πως ένα γελοίο και ατελές κράτος ακόμη και όταν υπάρχουν άνθρωποι που λειτουργούν καλοπροαίρετα και με ευθύνη ο λαβύρινθος της ασυναρτησίας είναι κυρίαρχος. Έτσι ο μετανάστης παραμένει δέσμιος και ο φερόμενος ως δράστης αναπνέει το αεράκι των Ιτεών. Πότε θα γίνει η δίκη; Υπάρχουν προσπάθειες και πάλι καλοπροαίρετες, να συντμηθούν οι προθεσμίες, να ανακληθεί η απόφαση που παρέπεμψε τη δίκη σε τακτική ανύπαρκτη δικάσιμο και να οριστεί εκ νέου η δίκη. Εντός του Ιουλίου προβλέπεται από την Εισαγγελία. Θα γίνει η δίκη; Ο μετανάστης παραμένει αντισυνταγματικώς και κατά παράβαση των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο μπουντρούμι της Ασφάλειας.

Δεν επεκτείνομαι στα νομικά ζητήματα της υπόθεσης. Όμως εντύπωση μου έκανε ένας εκ των αλληλέγγυων του φερόμενου ως δράστη. Μου είπε ότι αν καταδικαστεί ο κατηγορούμενος για επικίνδυνο ξυλοδαρμό θα γίνει ήρωας στην περιοχή των Ιτεών. Δίπλα σε ποιους ήρωες των Ελλήνων θα τον τοποθετούσε";

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις