Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 15ο Συνέδριο Ακτινολόγων Νοτιοδυτικής Ελλάδας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 15ο Συνέδριο...

Στην διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου αναλύθηκαν πολύ ενδιαφέροντα θέματα

Με ιδιαίτερη επιτυχία και με την συμμετοχή ακτινολόγων, επεμβατικών ακτινολόγων, ακτινοδιαγνωστών αλλά και γιατρών όλων σχεδόν των ειδικοτήτων, από διάφορες περιοχές της χώρας πραγματοποιήθηκε το 15ο Συνέδριο Ακτινολόγων ΝΔ Ελλάδος στο ξενοδοχείο Aldemar στην Ηλεία.

Στην διάρκεια των εργασιών  του συνεδρίου αναλύθηκαν πολύ ενδιαφέροντα θέματα όπως:

το διαβητικό πόδι και το θέμα της προστασίας των αγγείων των διαβητικών(συστηματικός έλεγχος), ο μαστός (αναδείχτηκε η δυνατότητα ανευρέσεως των κακοήθων αλλοιώσεων του μαστού μέσω της χρήσης του νέου μηχανήματος υπερήχων-ελαστογραφίας, μεθόδου που διαθέτει το ανάλογο εργαστήριο του Πανεπιστημίου της Πάτρας), η ανεπάρκεια φλεβών-κιρσών όπου πλέον θεραπεύονται χωρίς  χειρουργική μέθοδο, αλλά διαδερμικά με την χρήσης καθετήρων είτε Laser είτε RF, μέθοδος που πραγματοποιείται στο τμήμα Επεμβατικής Ακτινολογίας του ΠΠΝΠ, τα  αδενώματα της υπόφυσης (όπου μέσω της μελέτης τους αναδεικνύονται πληθώρα ενδοκρινολογικών συνδρόμων, θέμα που αναλύθηκε από καταξιωμένους επιστήμονες, όπως η Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Παν. Πατρών κ. Βενετσάνας Κυριαζοπούλου και του Καθηγητή Ακτινολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Αθανάσιου Δημητριάδη.

Τέλος συζητήθηκαν και άλλα σπουδαία θέματα όπως η αθηρωματική νόσος των καρωτίδων και οι νεώτερες θεραπευτικές μέθοδοι (αγγειοπλαστική των καρωτίδων και stenting ).

Με την λήξη των εργασιών  του συνεδρίου ο Καθηγητής  Ακτινολογίας και Δ/ντης του Εργαστηρίου Ακτινολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Δημήτρης Σιαμπλής, ευχαρίστησε θερμά για την φιλοξενία των συνέδρων στην Ηλεία αλλά και την συνδρομή τους στην διοργάνωση του συνεδρίου, τον Πρόεδρο του Ιατρικού συλλόγου Πύργου κ. Αριστομένη Χρόνη και τις τοπικές αρχές.

Παράλληλα εξέφρασε και τις  ευχαριστίες του προς όλους τους διακεκριμένους επιστήμονες, που βρεθήκαν στην Ηλεία και συντέλεσαν ώστε  να υπάρχει ιδιαίτερη κλινική παρουσίαση του συγκεκριμένου ακτινολογικού συνεδρίου.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being