Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Θερινό σινεμά για παιδιά και για όλη την οικογένεια απόψε στο "Κάστρο"

Πάτρα: Θερινό σινεμά για παιδιά και για ...

Στο Ρίο

Συνεχίζεται και σήμερα στις 9 το βράδυ το ιδιαίτερα ενδια΄φερον πρόγραμμα "Κινηματογράφος για παιδιά και για όλη την οικογένεια" που πραγματοποιείται για έκτη χρονιά.

Απόψε θα προβληθεί η ταινία "Λιο το λιονταράκι"

Σκηνοθεσία: Mario Cambi

Σενάριο: Mario Cambi

Έτος παραγωγής: 2008

Χώρα παραγωγής: Ιταλία

Γλώσσα: Μεταγλωττισμένη

Διάρκεια: 76’

Κατηγορία : Κινούμενα σχέδια

Ο Λίο, απ’ όταν ήταν μικρό λιονταράκι, αντιπαθούσε το… κρέας. Έγινε χορτοφάγος! Η κοινωνία των λιονταριών τον εξόρισε εξ’ αιτίας της διαφορετικότητάς του, κι από μικρούλης τριγυρνάει μόνος κι έρημος στη ζούγκλα. Εντελώς τυχαία, μια μέρα σώζει τη ζωή της πανέμορφης Αβόρια, της βασίλισσας των ελεφάντων, την ώρα που γεννάει δύο μωρά με τις ουρές τους ενωμένες! Η Αβόρια είναι η «χήρα» του βασιλιά Έλε, ο οποίος έχει δολοφονηθεί με μυστηριώδη τρόπο. Ο Ζάνκο, ένας γιγάντιος και κακότροπος άσπρος ελέφαντας, έχοντας μοναδικό του στόχο να γίνει ο βασιλιάς του κοπαδιού, ζητάει επίμονα από την Αβόρια να τον παντρευτεί. Οι κίνδυνοι παραμονεύουν παντού. Μετά από πολλές ατυχίες, η Αβόρια αποχωρίζεται βίαια από τα μικρά της. Ο Λίο αναλαμβάνει, θέλοντας και μη, τον ρόλο του «πατέρα» και διασχίζουν, με τα πεινασμένα μικρά, τη σαβάνα για να βρουν τη μυθική Γαλακτολίμνη.

Μια ταινία που δείχνει τον σεβασμό στην διαφορετικότητα.

Το αφιέρωμα «Κινηματογράφος για παιδιά…και για όλη την οικογένεια» στοχεύει να μεταδώσει στους μικρούς λάτρεις του κινηματογράφου, με τον πιο ευχάριστο ή και συγκινητικό κάποιες φορές τρόπο, ερεθίσματα για τη φιλία, την ισότητα, τον αντιρατσισμό, τις ανθρώπινες σχέσεις, την προσπάθεια να επιτύχουν σε ένα στόχο, το περιβάλλον και τη ζωή. Και ο ιδανικότερος τρόπος για ένα τέτοιο εγχείρημα δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τα παιδικά χαμόγελα, την παιδική συγκίνηση και την αγνότητα των μικρών θεατών. Μέσα από τον όμορφο κόσμο των ταινιών τα παιδιά απελευθερώνουν και προάγουν τη φαντασία τους, ανοίγουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες και έτσι καθίστανται ικανά να υποδεχτούν το μέλλον με αγάπη, αισιοδοξία και αγωνιστική επιμονή.

Παράλληλος στόχος του προγράμματος είναι η προσπάθεια διατήρησης της ύπαρξης των θερινών σινεμά - στην περιοχή μας λειτουργεί πλέον μόνο ένα - και εκείνης της υπέροχης αίσθησης με την εικόνα στην οθόνη να κινείται και τα αρώματα των λουλουδιών κάτω από τον έναστρο ουρανό. Άλλωστε τα θερινά σινεμά, όπως θυμόμαστε εμείς οι μεγαλύτεροι, συμβαδίζουν με την εποχή της ξενοιασιάς, του ονείρου, του καλοκαιριού, της χαράς, της μυρωδιάς του γιασεμιού, του ρομαντισμού, που σκορπίζεται σπάταλα στους ψιθύρους της νύχτας. Είναι η προσωρινή φυγή από την σκληρή πραγματικότητα, το πιο ανέξοδο αλλά και το πιο συναρπαστικό ταξίδι στο όνειρο.

Οι νύχτες της Τρίτης και της Πέμπτης, στο μοναδικό πλέον θερινό σινεμά της περιοχής μας, θα ξεχειλίσουν από τα χρώματα και τις μουσικές, που θα ξεπηδήσουν από τη μεγάλη οθόνη και θα κατακλύσουν  μικρούς και μεγάλους θεατές με αισθήματα χαράς και συγκίνησης. Θα αποτελέσουν παράθυρο στην φαντασία των παιδιών και στην χαμένη αθωότητα των μεγάλων.

Οι ταινίες είναι επιλεγμένες με εξαιρετική φροντίδα και προσοχή ώστε να αποτελούν μηνύματα για τα παιδιά και την μελλοντική συμμετοχή τους στη ζωή.

 

«Κινηματογράφος για παιδιά…και για όλη την οικογένεια» λοιπόν, γιατί το ταξίδι της παιδικής ψυχής απαιτεί την προστασία και την αμέριστη αγάπη μας. Χορηγός επικοινωνίας είναι το thebest.gr

 

Τιμές Εισιτηρίων:

  • Παιδιά 5 €
  • Ενήλικες 6,5 €

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture