Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πάτρα: Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το κέντρο προσχολικής αγωγής Νεάπολης - Αρπάχτηκαν και για τη "Τζέσικα"

Πάτρα: Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για...

Τελικά το Σώμα απόφασισε, κατά πλειοψηφία, να παραμείνει ανοικτό το κέντρο

23:43 Νέα ένταση προέκυψε λίγα λεπτά μετά τις 11:30 το βράδυ της Τετάρτης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας. Αφορμή αυτή τη φορά στάθηκε η αξιοποίηση των πόρων του προγράμματος «Τζέσικα». Ο επικεφαλής της παράταξης «Νέοι Άνθρωποι, Νέα Πόλη», Κώστας Χριστόπουλος κατηγόρησε τη δημοτική Αρχή για σπατάλη.

«Είσαστε απαράδεκτοι», υποστήριξε ο κ. Χριστόπουλος. «Εσείς είσαστε απαράδεκτοι», ανταπάντησε ο Αντιδήμαρχος κ. Λοτσάρης και πρόσθεσε «κάνετε κακό στην πόλη. Μας δίνουν χρήματα και δεν θέλετε να τα πάρουμε». Από την πλευρά της η Δημοτική Σύμβουλος Λένα Καλεντζώτη έκανε λόγο για «χύμα εισήγηση των 50.000 ευρώ».

22:20 Μεγάλη ένταση επικράτησε νωρίτερα σήμερα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας κατά τη διάρκεια της συζήτησης που αφορούσε το κλείσιμο κέντρου προσχολικής αγωγής που λειτουργεί στη Νεάπολη. Στελέχη της δημοτικής Αρχής ανέφεραν ότι ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Ενωτικής Κίνησης Πάτρας Αντ. Χαροκόπος έχει κόλλημα επειδή η σύζυγός του εργάζεται στον τομέα.

Ο Αντιδήμαρχος Αχιλλέας Γεωργακόπουλος διαπληκτίστηκε φραστικά με το Δημήτρη Κατσικόπουλο, ο οποίος του είπε ότι θα έπρεπε να «ντρέπεται». Ο Αντιδήμαρχος ανταπάντησε στο ίδιο ύφος, με αποτέλεσμα επί αρκετά λεπτά ν’ ανέβουν οι τόνοι. Τελικά και μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης για το συγκεκριμένο θέμα, ο κ. Χαροκόπος αποχώρησε από τη συνεδρίαση καταγγέλλοντας τις πρακτικές της δημοτικής Αρχής.

Διαφωνία επίσης επικράτησε για το κατά πόσο το Δημοτικό Συμβούλιο έχει το δικαίωμα να ανατρέψει την σχετική απόφαση του οργανισμού κοινωνικής πολιτικής για την αναστολή λειτουργίας του συγκεκριμένου κέντρου.

Η αντιπολίτευση επέμενε ότι μια τέτοια απόφαση μπορούσε να ληφθεί σε αντίθεση με την παράταξη του Γιάννη Δημαρά, που υποστήριξε ότι το Σώμα δε νομιμοποιείται να πάρει μια τέτοια απόφαση.

Εν τέλει μπήκε προς ψήφιση η πρόταση των παρατάξεων Πελετίδη και Κατσικόπουλου, σύμφωνα με την οποία  το δημοτικό συμβούλιο αποφασίζει τη συνέχιση λειτουργίας του κέντρου προσχολικής αγωγής Νεάπολης και τη λειτουργία νέου παιδικού σταθμού στα Βραχναίικα. Από την ψηφοφορία που ακολούθησε απείχε η παράταξη της Δημοτικής Αρχής και η κυρία Παπαντωνοπούλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις