Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Έναν μύθο θα σας πω… έναν μύθο μουσικό!!!

Πάτρα: Έναν μύθο θα σας πω… έναν μύθο μουσικό!!!

Γνωριμία των παιδιών με τους μύθους της γέννησης των μουσικών οργάνων

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών σε συνεργασία με τη ΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων πραγματοποίησαν στις 8 και 11 Ιουνίου 2012 πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: Έναν μύθο θα σας πω… έναν μύθο μουσικό!!! Γνωριμία με τους μύθους της γέννησης των μουσικών οργάνων

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είχε θέμα τη μουσική και τα μουσικά όργανα στην αρχαιότητα. Τα παιδιά μέσα από την αφήγηση των μύθων της γέννησης της λύρας, του αυλού και της σύριγγας, γνώρισαν τις οικογένειες των μουσικών οργάνων, πειραματίστηκαν με αυτά, έμαθαν για τον ρόλο της μουσικής στην καθημερινή ζωή και ζωγράφισαν το μουσικό όργανο που τους έκανε εντύπωση.

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε από τη ΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, πραγματοποιήθηκε στο Παιδικό Τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και ήταν διάρκειας δύο ωρών.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν τα παιδιά της Α΄ και Β΄ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών και τα παιδιά της ΣΤ΄2  τάξης του 26ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών.

Σκοπός της εποικοδομητικής αυτής συνεργασίας είναι να αποτελέσει την αρχή μιας σειράς εκπαιδευτικών δράσεων οι οποίες θα συνδυάζουν τη γνώση, τον πολιτισμό και το παιχνίδι και θα έχουν ως αποδέκτες μικρούς μαθητές αλλά και να ενισχύσει τον κοινωνικό και εκπαιδευτικό ρόλο και των δυο φορέων.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture