Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Συναυλία της Ορχήστρας Πατρών απόψε στο Δημοτικό Θέατρο

Συναυλία της Ορχήστρας Πατρών απόψε στο ...

Στις 9 μ.μ.


Μετά τη δυναμική επανεκκίνηση της καλλιτεχνικής δραστηριότητάς της, η Ορχήστρα Πατρών επανέρχεται με νέα συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» την Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 και ώρα 21:00, υπό τη διεύθυνση του διακεκριμένου μαέστρου κ. Τάσου Συμεωνίδη και με σολίστ τον καταξιωμένο πιανίστα κ. Αναστάσιο Πάππας.

Η συναυλία διοργανώνεται από τη Λέσχη Φίλων Κλασσικής Μουσικής σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων. 

Το πρόγραμμα της Συναυλίας χωρίζεται σε τρεις ενότητες. Στην Πρώτη δύο συνθέσεις του W. A. Mozart, το Adagio e Fuga για έγχορδα και το κονσέρτο για πιάνο και ορχήστρα Κ.414. 
Στη δεύτερη, δύο Γάλλοι συνθέτες, Faure και Bizet με τα πασίγνωστα έργα τους Pavane και L’Arlesienne Σουίτα Νο 1, αντίστοιχα, σε μεταγραφή για ορχήστρα εγχόρδων.
Στην τρίτη ενότητα, δύο Έλληνες συνθέτες: ο Φίλιππος Τσαλαχούρης, με τις τρεις χορευτικές Μικρασιατικές εικόνες, εμπνευσμένες από την Ελληνική μουσική παράδοση και ο Νίκος Ξανθούλης, με τη Φαντασία-Πρελούδιο και Φούγκα με στοιχεία από «Χατζιδακικές» μελωδίες, καθώς και από ρυθμούς τάνγκο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture