Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Καρναβάλι Πάτρας:Ομάδα μάρκετιγκ για τα καρναβαλικά προιόντα και πολυχώρος προβολής του θεσμού στους στόχους της Κοινωφελούς Επιχείρησης

Καρναβάλι Πάτρας:Ομάδα μάρκετιγκ για τα ...

Τα θέματα του καρναβαλιού συζήτησε η δημοτική αρχή με τα πληρώματα

Σε ιδιαίτερα γόνιμο και εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Ιουνίου στην αίθουσα Αίγλη η συνάντηση του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων Καρναβάλι Πάτρας Χαράλαμπου Καρκούλια με τα πληρώματα του Πατρινού Καρναβαλιού.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα της Κοινωφελούς όπως το θέμα του καλλιτεχνικού συμβούλου και της νέας γνωμοδοτικής επιτροπής για το Πατρινό Καρναβάλι 2013, ενώ ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Χαράλαμπος Καρκούλιας διατύπωσε την πρόταση για τη δημιουργία τμήματος Μάρκετινγκ – Πωλήσεων - Προβολής και Χορηγιών στο οργανόγραμμα της Κοινωφελούς, το οποίο θα έχει την ευθύνη να προωθεί τα προϊόντα που  κατασκευάζονται από το Καρναβαλικό Συνεργείο αλλά και να οργανώνει την προσπάθεια εξεύρεσης χορηγών και διαφημιζόμενων για την υποστήριξη των εκδηλώσεων και των Παρελάσεων.

Επίσης ο κ. Καρκούλιας ζήτησε από τα πληρώματα να στείλουν στην Κοινωφελή Επιχείρηση τις προτάσεις τους για τις εκδηλώσεις τους στο Πατρινό Καρναβάλι ώστε να ενταχθούν στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της διοργάνωσης του 2013, αφού ουσιαστικά Δήμος και πληρώματα είναι δημιουργοί του Πατρινού Καρναβαλιού και συνεργάζονται στενά για την επιτυχία του θεσμού.

Παράλληλα στη συνάντηση της Δευτέρας ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς έθεσε το θέμα της δημιουργίας του πολυχώρου καρναβαλικής αναφοράς και προβολής του Πατρινού Καρναβαλιού, που θα προβάλει και θα αναδεικνύει το Πατρινό Καρναβάλι καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Σε αυτή την πρόταση ήταν καθολική η συμπαράσταση και η θετική ανταπόκριση των πληρωμάτων, που υποστήριξαν ότι πρέπει άμεσα να προχωρήσει η δημιουργία του χώρου καρναβαλικής αναφοράς που θεωρείται απαραίτητος για το Πατρινό Καρναβάλι.

Τέλος ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Χαράλαμπος Καρκούλιας έθεσε τους στόχους του για το Πατρινό Καρναβάλι:

ΣΤΟΧΟΙ

1-- Οργανωτική λειτουργία του Καρναβαλικού Οργανισμού όλο το χρόνο.

Δημιουργία Οργανογράμματος Καρναβαλικής Λειτουργίας.

2-- Διατήρηση του λαϊκού χαρακτήρα του θεσμού και της εθελοντικής συμμετοχής, η αυτενέργεια, η πρωτοβουλία και η δημιουργική συμμετοχή των χιλιάδων καρναβαλιστών εθελοντών.

3-- Συνολικός σχεδιασμός με την συμμετοχή όλων των φορέων και επιχειρήσεων της πόλης.

4-- Η δημιουργία Πολυχώρου Καρναβαλικής αναφοράς που θα προβάλει και θα αναδεικνύει το Πατρινό Καρναβάλι καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.

5-- Η διοργάνωση και εκτός Καρναβαλικής περιόδου Καρναβαλικών ή άλλων Πολιτιστικών δράσεων όπως συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις και άλλα δρώμενα.

6-- Η προώθηση και ανάπτυξη του εθελοντικού κινήματος για το Πατρινό Καρναβάλι με την δημιουργία τοπικού δικτύου εθελοντικών οργανώσεων και ομάδων εθελοντών.

7-- Αξιοποίηση του Καρναβαλικού Συνεργείου αλλά και όλων των Τοπικών δημιουργών. Οργάνωση επιμορφωτικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων στο Καρναβαλικό εργαστήριο από την αρχή της σχολικής περιόδου.

8-- Ενδυνάμωση της Προβολής και των χαρακτηριστικών του θεσμού του Πατρινού Καρναβαλιού έτσι ώστε ως πόλος προσέλκυσης επισκεπτών να λειτουργήσει ως πυλώνας ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας.

9-- Επιθετική πολιτική δημοσίων σχέσεων σε Πανελλαδικό επίπεδο. Ενέργειες για την ενίσχυση του brand name του Πατρινού Καρναβαλιού.

10-- Χάραξη κοινής δράσης με όλους του άμεσα εμπλεκόμενους, Καρναβαλιστές, Γνωμοδοτική, Σωματεία, Πολιτιστικούς Συλλόγους, Ανεξάρτητες Συλλογικές Καρναβαλικές ομάδες.

Στη συνάντηση ο κ. Καρκούλιας τόνισε σε όλους τους τόνους ότι πρέπει να απεμπλακεί το Καρναβάλι από Πολιτικές και Παραταξιακές διεργασίες. Το Πατρινό Καρναβάλι είναι υπόθεση όλων μας και θέλει συμμέτοχους όλους τους Πατρινούς. «Και σε αυτή την προσπάθεια μπορώ με βεβαιότητα να σας πω ότι από την δική μου πλευρά δεν περισσεύει κανένας. Η ψυχή του Πατρινού Καρναβαλιού, ο πυρήνας, η ζωτική δύναμη και η ενέργεια είναι τα πληρώματα και όλοι εμείς οι δεκάδες χιλιάδες καρναβαλιστές Πατρινές, Πατρινοί που συμμετέχουμε και δίνουμε την φρεσκάδα και αυτή την ξεχωριστή αύρα ενθουσιασμού στον μεγαλύτερο θεσμό της πόλης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture