Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Βρέθηκαν και άλλα εισιτήρια του Πολιτιστικού Οργανισμού -Διαχειριστικό έλεγχο απο το Υπ. Οικονομικών ζήτησε ο Δημαράς- Μήνυση κατ αγνώστων κατέθεσε ο Σκιαθάς

Πάτρα: Βρέθηκαν και άλλα εισιτήρια του Π...

Συνεχίζεται το σήριαλ στον πολιτιστικό οργανισμό

Νεότερη Ενημέρωση: Μήνυση κατ αγνώστων κατέθεσε σήμερα  ο  Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού κ. Αντώνης Σκιαθάς, μετά την ανεύρεση μέσα στο  λογιστήριο του Οργανισμού, των εισιτηρίων από εκδηλώσεις.

Τα εισιτήρια βρήκαν υπάλληλοι του Οργανισμού, κατά την διάρκεια αλλαγής της διαρρύθμισης των γραφείων και των επίπλων του λογιστηρίου, οπότε και άνοιξαν ένα  μέχρι πρότινος κλειστό ερμάριο, στο οποίο και υπήρχαν εκατοντάδες εισιτήρια, από τις παλαιότερες εκδηλώσεις του Οργανισμού.

Αμέσως κλήθηκε η ασφάλεια Πατρών και η Σήμανση για τις ενέργειές τους, την καταγραφή δηλαδή του συμβάντος, υπό την επίβλεψη και του Προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού.

Ακολούθως ο  Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού κ. Σκιαθάς πήγε στην Ασφάλεια Πατρών , όπου και υπέβαλε μηνύσεις κατ  αγνώστων για  το τετελεσμένο αδίκημα  υπεξαγωγής  εγγράφων και για πιθανό αδίκημα υπεξαίρεσης χρημάτων.

Σχετικά με το γεγονός ο Πρόεδρος του Οργανισμού  κ. Σκιαθάς, δήλωσε:

«Από την πρώτη στιγμή δρομολογήσαμε όλες εκείνες τις διαδικασίες που εξασφαλίζουν τα συμφέροντα του Οργανισμού.  Σήμερα, οι υπάλληλοι του λογιστηρίου, ανακάλυψαν μέσα στο λογιστήριο,  τα εισιτήρια των προηγουμένων εκδηλώσεων, τα οποία με έγγραφό μου από τις 6 Απριλίου 2012, αναζητώ.

Είναι προφανές ότι υπάρχει και ερώτημα για το αν τα εισιτήρια ήταν πάντα εκεί, ή  αν τοποθετήθηκαν εκ των υστέρων.

Αν ήταν πάντα εκεί, πως δεν είχαν βρεθεί μέχρι σήμερα;

Αν τοποθετήθηκαν μέσα στο λογιστήριο, πως συνέβη αυτό και από ποιόν;

Πότε αφαιρέθηκαν, από ποιόν;

Αυτά είναι τα ερωτήματα που ζητούν απάντηση, ώστε να γίνει σαφές ποιος σχεδίασε και ενορχήστρωσε όλα αυτά τα γεγονότα και με ποιο σκοπό.

Επαναλαμβάνω ότι όλες οι διαδικασίες από πλευράς μου έχουν τηρηθεί στο ακέραιο και είμαι απόλυτα πεπεισμένος  ότι η δικαιοσύνη θα αποδώσει τις ευθύνες εκεί όπου αναλογούν.» δήλωσε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού κ. Σκιαθάς.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΛΕΣΕ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Ειδικοί ελεγκτές από το Υπουργείο Οικονομικών  θα πραγματοποιήσουν διαχειριστικό έλεγχο στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων, προκειμένου να διερευνήσουν σε βάθος το ζήτημα που έχει ανακύψει με τα εισιτήρια και την οικονομική του διαχείριση.

Ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Δημαράς, είχε χθες επικοινωνία με την σύμβουλο της ΚΕΔΕ  για  νομοθετικά θέματα, κ. Δήμητρα Κουτσουρή, η οποία τον ενημέρωσε σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθούνται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Αμέσως μετά ο κ. Δημαράς έδωσε εντολή στην Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου να ζητήσει από το Υπουργείο Εσωτερικών τη διενέργεια ενδελεχούς διαχειριστικού ελέγχου από επιθεωρητές του Υπουργείου Οικονομικών  σε ό,τι αφορά τα έσοδα και τα έξοδα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου από τη σύστασή του έως σήμερα, καθώς και τον έλεγχο των τιμολογίων που παρέλαβε προς εξόφληση από τα νομικά πρόσωπα που συνενώθηκαν για τη σύσταση του Πολιτιστικού Οργανισμού.

Με αφορμή δε και τις σημερινές εξελίξεις στον Πολιτιστικό Οργανισμό, ο κ. Δημαράς, τόνισε: «Σε  θέματα διαχείρισης δημοσίου χρήματος, δεν πρέπει να υπάρχει η παραμικρή σκιά. Είμαστε ανυποχώρητοι σε ζητήματα διαφάνειας και θα απαιτήσουμε να αποδοθούν τάχιστα οι ευθύνες όπου και σε όποιον ανήκουν».

 

14.23: Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε από την Αστυνομία η καταγραφή των εισιτηρίων που βρέθηκαν σε ντουλάπα του Πολιτιστικού Οργανισμού της Πάτρας. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν τα εισιτήρια και τα πήραν για περαιτέρω έρευνα, ενώ τα αποτελέσμα του ελέγχου τους, θα τα ανακοινώσουν προς τον δήμαρχο Γ. Δημαρά.

Επί τόπου, βρέθηκε και ο παραιτηθείς πρόεδρος του Οργανισμού Αντώνης Σκιαθάς, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, λόγω της έντασης που επικρατούσε παρ' ολίγο να λιποθυμήσει.

Πηγές από τον Πολιτιστικό Οργανισμό, ανέφεραν στο thebest.gr, ότι τα εισιτήρια που βρέθηκαν αφορούσαν τη συναυλία της Ορχήστρας Πατρών που δόθηκε στις 28 Ιουλίου του 2011.

Οι ίδιες πηγές, στοχοποιούν συγκεκριμένους συνεργάτες του απελθόντος προέδρου του Οργανισμού.

 

13.39: Νέο επεισόδιο στην υπόθεση με τα εισιτήρια στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων. Σύμφωνα με πληροφορίες γύρω στις 12:00  το μεσημέρι βρέθηκαν δύο σακούλες με εισιτήρια, σε μια ντουλάπα του Οργανισμού που μέχρι πρότινος, ήταν άδεια.

Η Σήμανση μετέβη επί τόπου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture