Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Νοσοκομείο Ρίου: Αντί για αξονική κάνουν σπινθηρογράφημα οι ασθενείς! Η έλλειψη ιατρικών υλικών στα νοσοκομεία οδηγεί σε εναλλακτικές μεθόδους

Νοσοκομείο Ρίου: Αντί για αξονική κάνουν...

Είδη προς εξαφάνιση τα γάντια και το βαμβάκι

Τριτοκοσμικές είναι οι συνθήκες που επικρατούν στα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής, εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων σε φάρμακα και ιατρικά υλικά. Και αυτό διότι οι εταιρίες που προμηθεύουν το ΕΣΥ έχουν προχωρήσει σε εμπάργκο διεκδικώντας την εξόφληση των συσσωρευμένων χρεών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της εγκατάλειψης του ΕΣΥ, είναι τα όσα αναφέρει στο thebest.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας και πυρηνικός γιατρός του Νοσοκομείου Ρίου Κώστας Γιαννάκενας.

Στο νοσοκομείο δεν υπάρχει σκιαγραφικό υλικό, το οποίο χορηγείται στο ασθενή πριν την αξονική εξέταση. Έτσι, το Σαββατοκύριακο, όσοι ασθενείς κρίθηκε από τους γιατρούς ότι έπρεπε να κάνουν αξονική, έκαναν… σπινθηρογράφημα εξαιτίας της έλλειψης σκιαγραφικού!

Το συγκεκριμένο παράδειγμα αποτελεί, φυσικά την κορυφή του παγόβουνου, αφού όπως σημειώνει ο κ. Γιαννάκενας, οι ελλείψεις σε καθημερινά υλικά είναι καθεστώς.

«Τη μία ημέρα έχουμε γάντια, αλλά δεν έχουμε βαμβάκι, ενώ την άλλη ημέρα μπορεί να έχουμε βαμβάκι να έχουν τελειώσει τα γάντια», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being