Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS LETTERS

/

Κώστας Κατσουράνης: Από τη Δόξα Χαλανδρίτσας στη... γαλανόλευκη

Κώστας Κατσουράνης: Από τη Δόξα Χαλανδρί...

Η εμπειρία του διεθνή πατρινού άσσου...

Είναι ένας από τους παίκτες που εμπνέουν σιγουριά στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο λόγος για τον πατρινό διεθνή Κώστα Κατσουράνη. Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στη Δόξα Χαλανδρίτσας, και σε ηλικία 17 ετών τη σεζόν 1996-97 πηγαίνει στην Παναχαϊκή, που βρισκόταν στην Α’ Εθνική.

Το μεγάλο άλμα της καριέρας του το έκανε την περίοδο 2002-2003 για χάρη της ΑΕΚ, στην οποία υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας.

Οι εμφανίσεις του με τα κιτρινόμαυρα δεν πέρασαν απαρατήρητες από μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες όμως εκείνες προτίμησε να παραμείνει στην Ελλάδα και την «Ένωση».

Δεν συνέβη το ίδιο και το καλοκαίρι του 2006, όταν κι έληξε το συμβόλαιό του. Πήρε την απόφαση να φύγει στο εξωτερικό και το πορτογαλικό πρωτάθλημα, ακολουθώντας τον Φερνάντο Σάντος στην Μπενφίκα.

Στους «αετούς» παρέμεινε  για τρία χρόνια μέχρι να του χτυπήσει την... πόρτα ο Παναθηναϊκός. Ύστερα από διαπραγματεύσεις, ο έμπειρος αμυντικός μέσος επέστρεψα στα πάτρια εδάφη για χάρη των «πρασίνων» τον Ιούνιο του 2009, στους οποίους αγωνίζεται μέχρι και σήμερα.

Φορώντας τα γαλανόλευκα
Ντεμπούτο με την Εθνική ομάδα των Ανδρών, ο Κώστας Κατσουράνης, έκανε εναντίον της  Σουηδίας στις 20 Αυγούστου του 2003, ενώ το πρώτο του γκολ με το εθνόσημο στο στήθος το σημείωσε κόντρα στο Καζακστάν στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006.

Ο «Κατσούρ» ήταν ένας από τους βασικούς συντελεστές  του «θαύματος» της Πορτογαλίας, όταν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2004 στον τελικό της διοργάνωσης κόντρα στην οικοδέσποινα χώρα.

Έδωσε το «παρών» και στα προκριματικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006, στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών του 2005, στο Euro του 2008, όπως επίσης και στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής το 2010.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports letters