Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Την Τρίτη συνεδρίαση στο ΚΑΣ για Αρχαίο Ωδείο

Την Τρίτη συνεδρίαση στο ΚΑΣ για Αρχαίο Ωδείο
Μαρτάτος Tάκης

Δύο παραστάσεις του Εθνικού και πολλές ακόμα αξιόλογες θεατρικές δουλειές θα συμπεριλάβει στο φετινό του πρόγραμμα το 31ο Φεστιβάλ Πάτρας

Κινητικότητα επικρατεί στους κόλπους του Φεστιβάλ Πάτρας-Θεσμός Αρχαίου Δράματος του Οργανισμού Καλλιτεχνικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων που φέτος κλείνει αισίως τα 31 του χρόνια. Το πρόγραμμα παραστάσεων του έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και ετοιμαστεί ενώ σύμφωνα με πληροφορίες την ερχόμενη Τρίτη 5 Ιουνίου ο πολιτιστικός σύμβουλος του Φεστιβάλ Ανδρέας Α. Ανδριόπουλος θα βρεθεί στην Αθήνα για να παρακολουθήσει τη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) όπου και θα συζητηθεί το θέμα της παραχώρησης του Αρχαίου Ωδείου και της έγκρισης συγκεκριμένου αριθμού παραστάσεων και εκδηλώσεων για το φετινό καλοκαίρι.

Αμέσως μετά την επίσημη έγκριση από το ΚΑΣ, αναμένεται ο πρόεδρος του Φεστιβάλ Πάτρας Ανδρέας Ανδριόπουλος να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου όπου και θα ανακοινώσει το φετινό πρόγραμμα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο πρόγραμμα του 31ου Φεστιβάλ Πάτρας θα ενταχθούν σίγουρα οι 2 από τις 3 παραστάσεις του Εθνικού θεάτρου που βγαίνουν περιοδεία το φετινό καλοκαίρι ενώ η έκπληξη είναι ότι το Παιδικό στέκι του Εθνικού δεν θα κάνει μάλλον περιοδεία όπως είχε καθιερώσει κάθε χρόνο.

Η επίσημη πρεμιέρα του 31ου Φεστιβάλ Πάτρας-Θεσμός Αρχαίου Δράματος θα δοθεί μάλλον στις 24 και 25 Αυγούστου με τον «Περικλή» του Σαίξπηρ που έχει σκηνοθετήσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού θεάτρου Γιάννης Χουβαρδάς με πρωταγωνιστές τους Χρήστο Λούλη, Μηνά Χατζησάββα, Λυδία Φωτοπούλου ενώ το Πατρινό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει και τις «Νεφέλες» του Αριστοφάνη με τον Γιάννη Μπέζο και τον Αλέξανδρο Μυλωνά (φωτ.). Η παράσταση «Νεφέλες» θα παιχθεί στην Επίδαυρο στις 13 και 14 Ιουλίου ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Νίκος Μαστοράκης.

Πρόβλημα με τη χωρητικότητα του σκηνικού στο κοίλον του Αρχαίου Ωδείου υπάρχει με τη 2η μεγάλη θεατρική παραγωγή του Εθνικού για το φετινό καλοκαίρι, τον «Αμφιτρύωνα» του Μολιέρου που θα ανέβει 3 και 4 Αυγούστου στην Επίδαυρο σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Γάλλο, Νίκο Κουρή και Αμαλία Μουτούση. Ωστόσο δεν αποκλείεται να διευθετηθεί το πρόβλημα και να έρθει και αυτή η παράσταση στην Πάτρα.

Ακόμα αρχές Αυγούστου το 31ο Φεστιβάλ Πάτρας θα φιλοξενήσει στο Αρχαίο Ωδείο την επιθεώρηση με τίτλο «Τι Βουλή θα παραδώσεις μωρή» που θα φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή της Άννας Παναγιωτοπούλου (θα γράψει και τα κείμενα και θα παίζει) και του Φωκά Ευαγγελινού. Στην παράσταση που αναμένεται με ενδιαφέρον θα πρωταγωνιστούν ακόμα η Χρύσα Ρώπα, ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο Παντελής Καναράκης, η Μίρκα Παπακωνσταντίνου και ο Πατρινός ηθοποιός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.

Τέλος κατά πάσα πιθανότητα εντός του προγράμματος του 21ου Φεστιβάλ Πάτρας θα ενταχθούν και οι παραστάσεις «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη με την Ιωάννα Παππά στον ομώνυμο ρόλο (3 και 4 Σεπτεμβρίου στην Πάτρα), «Όρνιθες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης με τον Αιγιώτη Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο και οι «Εκκλησιάζουσες» σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο με τον Κώστα Κόκλα (19/9 στην Πάτρα).

Το συνολικό πρόγραμμα των θεατρικών παραστάσεων και οι ακριβείς ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη Τύπου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture