Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΔΗΠΕΘΕ-Επίλογος των Πατρινών Δημιουργών με μουσική «φιλανθρωπική» παραγωγή

ΔΗΠΕΘΕ-Επίλογος των Πατρινών Δημιουργών ...

Ικανοποιημένη εμφανίζεται η πρόεδρος του ΔΣ του θεάτρου Νανά Πατρώνη με την ανταπόκριση που γνώρισαν όλες οι παραστάσεις που παρουσιάστηκαν την άνοιξη

Mε μία ενδιαφέρουσα συναυλία γνωστών μουσικών από την Πάτρα που θέτουν τη μουσική τους, στην υπηρεσία των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, θα ολοκληρώσει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας τον κύκλο των Πατρινών Δημιουργών, συμπαραγωγών και μετακλήσεων. Η εκδήλωση με τίτλο «Μουσικό Παντοπωλείο» είναι μία μουσική παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας φιλανθρωπικού χαρακτήρα και διάστασης όπου οι πολίτες καλούνται να απολαύσουν μουσικά σχήματα όχι πληρώνοντας κάποιο εισιτήριο αλλά φέρνοντας συσκευασμένα προιόντα που στη συνέχεια θα δοθούν στη Τράπεζα Τροφίμων του Δήμου Πατρέων.

Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Ιουνίου στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Απόλλων στις 21.30 περιλαμβάνει τέσσερα μέρη.

Στο πρώτο θα εμφανιστεί το Alma 3-νεοσυσταθέν τρίο ακορντεόν που αποτελείται από τους Γιώργο Δίπλα, Απόστολο Τσέφο-Παναγιώτη Στούρα οι οποίοι ανανεώνουν το ρεπερτόριό του οργάνου παρουσιάζοντας ένα απόσπασμα από τη πρόσφατη παράστασή τους «Εαρινή Σύναξις» με μουσικές των Ευανθία Ρεμπούτσικα, Σταμάτη Κραουνάκη,  Nino Rota, Kurt Weil και Γκόραν Μπρέγκοβιτς.

Στη συνέχεια θα εμφανιστεί το Κουαρτέτο κιθάρας με τους Μαρία Καβούνη, Βασίλη Παντελή, Χρύσα Κουνινιώτη και Δημήτρη Κουτουβάλα που θα παρουσιάζουν το έργο «5 piezas artesanales» του M.P.Pujol και οι Γιάννης Παναγιωτόπουλος, Χρήστος Τσαντούλης και Γιάννης Τσεντούρος σε ένα πρόγραμμα όπου η Ανατολή συναντά τη Δύση, όπου δύο κουλτούρες διαφορετικές αρμονικά συστήνουν ένα μαγικό ταξίδι με ήχους χρώματα και μυρωδιές.

Η μουσική παράσταση «Μουσικό παντοπωλείο» θα ολοκληρωθεί με το μουσικό απόσπασμα «Όταν γεννιέται ο Άνθρωπος» από την σε εξέλιξη καινούργια παράσταση του συνθέτη Γιώργου Δίπλα και της ερμηνεύτριας Δώρας Πετρίδη,  με τη συμμετοχή του ηθοποιού Διονύση Βούλτσου.

Θα ακουστούν λαικά τραγούδια των Βασίλη Τσιτσάνη, Μάρκου Βαμβακάρη, Γιάννη Παπαιωάννου, Σταύρου Ξαρχάκου, Σπύρου Περιστέρη, Σταμάτη Κραουνάκη και άλλων, σε μια προσωπική και εντελώς ιδιαίτερη μουσική ανάγνωση.

Στο μεταξύ το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας συνεχίζει να  προβάλλει και να στηρίζει τους καλλιτέχνες της περιοχής της Αχαίας, το πλαίσιο του κύκλου των  Πατρινών Δημιουργών που ξεκίνησε δυναμικά φέτος την άνοιξη. Ο κύκλος αυτός πρόκειται να συνεχιστεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με την παράσταση «1943, Κωδικός Καλάβρυτα» του ηθοποιού και σκηνοθέτη Χρήστου Σολωμού που είναι ο γιος του πρώην διοικητή του ΙΚΑ Γρηγόρη Σολωμού. Στην παράσταση θα παίζει η γνωστή ηθοποιός Ρουμπίνη Βασιλακοπούλου.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Διοικητικού συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Νανά Πατρώνη ήταν ένα  κοινωνικό και καλλιτεχνικό  εγχείρημα με παραστάσεις που πραγματοποιήθηκαν με χαμηλό κόστος και ενδιαφέρον καλλιτεχνικό αποτέλεσμα

Ήταν μία δημιουργική προσπάθεια που τόνωσε και αναβάθμισε το έργο των τοπικών δημιουργών, προσέλκυσε ένα ευρύ κοινό και  πέτυχε ένα γόνιμο διάλογο με τους θεατές και τους φίλους του θεάτρου, με στόχο την καλύτερη λειτουργία του.

Το θέατρο της Πάτρας σε μία δύσκολη είναι αλήθεια στιγμή λόγω και της οικονομικής κρίσης και των στενών οικονομικών ορίων, έδωσε έμφαση και στη Παιδική Σκηνή, με εναλλασσόμενο ρεπερτόριο και ευέλικτες συμπαραγωγές  που του χάρισε τη δυνατότητα να παίξει και εκτός σκηνής και να επισκεφτεί  την ευρύτερη  περιφέρεια της Αχαίας  αλλά και τα νοσοκομεία της Πάτρας, με τη κινητή θεατρική του μονάδα.

Επρόκειτο για την παράσταση «Ο Χοντρούλης και η Τίτη» σε κείμενα και μουσική του Ανδρέα Αδαμόπουλου που ενθουσίασε τα παιδιά. Ακόμα γενικά καλές εντυπώσεις άφησε και η παράσταση σε σκηνοθεσία του Χρήστου Στρέπκου «Η Κότα» βασισμένη στο ανατρεπτικό κωμικό έργο του Frank Geerk με πρωταγωνιστές τους Τηλέμαχο Τσαρδάκα, Κατερίνα Κολλυροπούλου και Ελένη Καλαντζοπούλου.

Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας όπως υποστηρίζει η κυρία Πατρώνη, συνέχισε και επέκτεινε τον εκπαιδευτικό του ρόλο με σεμινάρια για εκπαιδευτικούς  ενώ  εμψύχωσε και ομάδες θεάτρου στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας.

«Το Θέατρο στη  δύσκολη οικονομική συγκυρία κατάφερε το τελευταίο διάστημα να διευρύνει τις δραστηριότητές του, να δημιουργήσει ένα πολιτιστικό, κοινωνικό προφίλ, να κάνει παράλληλες εκδηλώσεις και να συνεργαστεί με άλλους σημαντικούς  πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς φορείς. Με την επιλογή του νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή που θα ολοκληρωθεί σύντομα, το θέατρο της Πάτρας θα συνεχίσει την καλλιτεχνική του δραστηριότητα», τονίζεται σε ανακοίνωση του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

*Να σημειωθεί τέλος ότι στο πλαίσιο των ακροάσεων των υποψηφίων για την κάλυψη της κενής θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή, χθες Τετάρτη 30 Μάιου ήρθαν και συναντήθηκαν με την κυρία Νανά Πατρώνη και τα μέλη του ΔΣ του θεάτρου οι υποψήφιοι Νικαίτη Κοντούρη και Βασίλης Πλατάκης.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture