Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

«Αυλή των θαυμάτων» από τους φοιτητές της Εστίας του Πανεπιστημίου

«Αυλή των θαυμάτων» από τους φοιτητές τη...

Το κλασικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη θα παρουσιαστεί απόψε στην αίθουσα του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου στην οδό Φωκαίας

Συνεχίζει τις παραστάσεις της η θεατρική ομάδα φοιτητών Εστίας του Πανεπιστημίου Πατρων με το έργο του αείμνηστου θεατρικού συγγραφέα και σεναριογράφου Ιάκωβου Καμπανέλλη «Η αυλή των θαυμάτων» το οποίο θα παρουσιάσει σήμερα Πέμπτη 31 Μαίου στις 20.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών στην οδό Φωκαίας κοντά στην πλατεία Ελευθερίας. Η παράσταση έχει ήδη παιχθεί και χειροκροτηθεί στο πλαίσιο της πολιτιστικής εβδομάδας 2012 του Πανεπιστημίου Πατρών, το Σάββατο 26 Μαϊου στο Θέατρο της Εστίας του Πανεπιστημίου.

Η υπόθεση του έργου που έχει γραφτεί πριν από 54 χρόνια, το 1958 εκτυλίσσεται στην Αθήνα την δεκαετία του '50 σε μια αυλή του Βύρωνα. Στην «Αυλή των Θαυμάτων» σκιαγραφούνται οι χαρές, οι λύπες και οι φόβοι του απλού λαϊκού ανθρώπου. Άνθρωποι με διαφορετικές καταβολές που τους ενώνει όμως η αγωνία για επιβίωση. Καθώς ισοπεδώνεται και εξατμίζεται ο ρομαντικός κόσμος με την βίαιη έλευση του μοντέρνου αστικού κόσμου της πολυκατοικίας, αναδεικνύεται η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη.

Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης που έζησε από το 1922 έως το 2011 (έφυγε από τη ζωή πέρυσι στις 29 Μαρτίου), στο σημαντικότερο ίσως έργο της ελληνικής μεταπολεμικής δραματουργίας ξεπερνά τα όρια της απλής ηθογραφίας και διεισδύει στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής καταγράφοντας συνάμα την εικόνα μίας Ελλάδας, όπου οι άνθρωποι επιζητούν θαύματα και αγωνίζονται γι' αυτά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη χειμερινή σαιζόν το έργο ανέβηκε από το Εθνικό θέατρο σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα με πρωταγωνιστές τους Νίκο Κουρή, Νίκο Ψαρρά, κ.α.  Το κλασικό πλέον, έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη που είχε πρωτοπαρουσιαστεί από το Θέατρο Τέχνης, είχε ξανανέβει στο Εθνικό Θέατρο το 1982, σε σκηνοθεσία Κώστα Μπάκα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture