Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Νέα επεισόδια στην Πειραϊκή- Κρανιοφόροι αγνώστου ταυτότητας εναντίον ΜΑΤ- Έστησαν οδοφράγματα και έβαλαν φωτιές σε κάδους- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Νέα επεισόδια στην Πειραϊκή- Κραν...

Ειρηνική η συγκέντρωση των κατοίκων αλλά...

23.10 Συνεχιζόταν πριν απο λίγο ο πετροπόλεμος στην περιοχή, ενω έσβησαν οι φωτιές που είχαν ανάψει  σε κάδους.

22.10 Τα μέλη της Χρυσής Αυγής διαψεύδουν ότι είναι αυτοί που έχουν προκαλέσει τα επεισόδια και δηλώνουν ότι σήμερα έχει ληφθεί απόφαση  να μην συμμετάσχουν στα επεισόδια. Δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί απο την αστυνομία ποιοί μπορεί να κρύβονται πίσω απο τα κράνη. Οι κρανιοφόροι έχουν απωθηθεί πέρα από την οινοβιομηχανία Σπηλιόπουλου επί της Ακτής Δυμαίων και Δαμοκλέους και έχουν τοποθετήσει στο δρόμο βαρέλια τα οποία τα χτυπάνε με ρυθμό για να κάνουν  αισθητή την παρουσία τους.

Στο σημείο έχει πιάσει  βροχή γεγονός που εκτιμάται ότι μπορεί βοηθήσει στην εκτόνωση των επεισοδίων.

21.59 Διαμαρτυρίες πολιτών για την εκτεταμενη ρίψη χημικών. Τα ΜΑΤ κυνηγούν τους κρανιοφόρους και τους απωθούν σε σημεία μακριά απο την Πειραϊκή.

21.40 Τα ΜΑΤ απωθούν με δακρυγόνα τους κρανιοφόρους και έχουν βγεί στην Ακτή Δυμαίων όπου υπάρχουν δύο διμοιρίες, η μια μπροστά από την είσοδο του νέου λιμανιού και η άλλη λίγο παραπέρα.

Στο σημείο βρίσκεται και μια κλούβα. Χαρακτηριστικό είναι ότι ομάδα συγκεντρωμένων χειροκροτεί ειρωνικά τους άνδρες των ΜΑΤ.

21.30 Νέα επεισόδια εκδηλώνονται και πάλι στην Πειραϊκή Πατραϊκή στην Πάτρα. Ομάδα  κρανιοφόρων και νεαρών που έχουν μαντήλια στο πρόσωπο,πέταξαν μολότοφ και φωτοβολίδες στα ΜΑΤ, τα οποία τους απωθούν με δακρυγόνα. Οι συγκεντρωμένοι πολίτες και τα τηλεοπτικά συνεργεία έχουν απωθηθεί προς τη λιμενική ζώνη για να προστατευτούν.

20.30 Ηρεμία επικρατεί έως αυτή την ώρα, στη νέα συγκέντρωση των κατοίκων του Νοτίου Διαμερίσματος στην Ακτή Δυμαίων στο ύψος της εισόδου του νέου Λιμανιού της Πάτρας. Ο δρόμος είναι κλειστός από το ύψος της Ανθείας από τη μία πλευρά και του Γλαύκου από την άλλη.

Οι συγκεντρωμένοι συμπολίτες, κρατούν ένα μαύρο πανί και φωνάζουν συνθήματα. Το πιο χαρακτηριστικό από αυτά είχε αναφορά στον 30χρονο Θανάση Λαζανά: «Θανάση ζεις, εσύ μας οδηγείς». Η παρουσία της Αστυνομίας είναι έντονη.

Μιλώντας ένας από τους εκπροσώπους των συμπολιτών επισήμανε ότι υπάρχει πληροφόρηση για προσέλευση μελών της Χρυσής Αυγή ή και Αντιεξουσιαστών και κάλεσε τους κατοίκους στην περίπτωση που κάτι τέτοιο συμβεί τελικά, ν’ αποχωρήσουν.

«Εμείς έχουμε μαζευτεί για το παιδί που χάθηκε και δεν θέλουμε να εμπλακούμε σε κάτι διαφορετικό. Η μνήμη του Θανάση θα δικαιωθεί όταν θα φύγει από την πόλη και ο τελευταίος μετανάστης», σημείωσε.

Πριν απο λίγα λεπτά εθεάθησαν κάποιοι ύποπτοι να έχουν παρεισφρήσει στη συγκέντρωση, γεγονός που έκανε τους κατοίκους να σκέφτονται ακόμη και την αποχώρηση απο το σημείο, αλλά τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις