Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

«Dance me to the end of Greece #1»...ξένοι περιηγητές στην Ελλάδα

«Dance me to the end of Greece #1»...ξέν...

Για δύο μόνο παραστάσεις στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων στο πλαίσιο των μετακλήσεων από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας

«Οι Έλληνες είναι γρήγοροι στην αντίληψη και φλογεροί στην εκτέλεση των  έργων», λέει ένας περιηγητής που επισκέφτηκε την Ελλάδα, ενώ ο Βύρωνας διαπιστώνει πως «Το χειρότερο απ΄όλα είναι ότι οι Έλληνες είναι παλιοψεύτες. Ποτέ δεν υπήρξε τόση ανικανότητα  για ειλικρίνεια από τότε που η Εύα  ζούσε στον Παράδεισο».  Τα κείμενα των Περιηγητών θέτουν την πρόκληση να αναμετρηθείς με το βλέμμα του Άλλου.

Η παράσταση είναι μια σκηνική σύνθεση κειμένων Ξένων Περιηγητών - Ταξιδιωτών, που εστιάζουν στην ανακάλυψη της Ελλάδας από τους Ρομαντικούς, κατά την κρίσιμη περίοδο κατασκευής της εθνικής μας ταυτότητας καθώς  και στο θέμα της αρχαιολατρίας και της αρχαιοκαπηλίας η οποία κυριαρχούσε το 19ο αιώνα. Το  Dance me to the end of Greece #1 είναι το πρώτο μέρος ενός μεγάλου πρότζεκτ, που θα συνεχιστεί με διαφορετικές σκηνικές συνθέσεις πάνω σε άλλα  κείμενα  Ξένων Περιηγητών  ανάλογα με τον ταξιδιωτικό προορισμό τους. Το περιεχόμενο του «Dance me to the end of Greece #2» θα αφορά στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα.

Οι περιηγητές - ως καλλιτέχνες celebrities της εποχής τους - ψάχνουν στην Ελλάδα έναν ιδανικό τόπο ηδονικών ελευθεριών και ένα βάπτισμα της ευαισθησίας τους στην πατρίδα της μεγαλοφυΐας: Ο πρώιμος Βύρωνας ζει την ερωτική του ελευθερία και ερωτεύεται νεαρούς στην Αθήνα του 1811, ενώ η Λαίδη Έλγιν προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή του άντρα της διευκολύνοντας τη μεταφορά των Μαρμάρων στην Αγγλία. Ο Κόκερελ,  Άγγλος αρχιτέκτονας, συναντά τον Βύρωνα στο δρόμο για τις ανασκαφές του Επικούρειου Απόλλωνα στην Αρκαδία.  Με τα ευρήματά του, Ο Κόκερελ  γίνεται ο σταρ της εποχής. Ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν ναρκισσεύεται κάνοντας τα γενέθλιά του στην Ακρόπολη και ο Φλωμπέρ παθαίνει ερωτικά παραληρήματα μπροστά σ΄ένα ανάγλυφο του Παρθενώνα. Ο Λακαριέρ, και ο Χένρυ Μίλλερ μυούνται στην ιερότητα που διασώζει η σύγχρονη Ελλάδα.

Οι ηθοποιοί δημιουργούν ένα συναυλιακό forum αφήγησης, τραγουδιών και αναπαράστασης.

Η παράσταση έχει ήδη παιχτεί με επιτυχία στο Επιγραφικό Μουσείο, στο Μουσείο Μπενάκη, στο Θέατρο Αμαλία στη Θεσσαλονίκη και στο ΔΗΠΕΘΕ Χανίων.

Συντελεστές

Σκηνική σύνθεση - Σκηνοθεσία: Κυριακή Σπανού

Σκηνικά – κοστούμια: Απόστολος - Φωκίων Βέττας / Ολυμπία Σιδερίδου / Μάρθα Φωκά

Μουσική: Κώστας Βόμβολος

Φωτογραφίες: Μανώλης Παπαδάκης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιώργος  Ζορμπάς

Παίζουν:  Αντώνης Γκρίτσης,  Φρόσω Ζαγοραίου, Θέμης Μητρόπουλος, Έλσα Μουρατίδου, Χάρης Φλέουρας

ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ: Τρίτη 22 Mαίου -  Ωρα έναρξης:22:30

Τετάρτη  23 Μαίου - Ώρα έναρξης: 21:30

Γενική είσοδος 10 ευρώ- Διάρκεια 90΄

Για δύο μόνο παραστάσεις στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων στο πλαίσιο των μετακλήσεων από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας

ΠΡΟΣΟΧΗ Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ 22 ΜΑΙΟΥ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ στις 22:30!

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture