Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Η Ευανθία Στιβανάκη πάει…Φινλανδία το καλοκαίρι

Πάτρα: Η  Ευανθία Στιβανάκη πάει…Φινλανδ...
Μαρτάτος Tάκης

Η Πατρινή σκηνοθέτιδα και καθηγήτρια στο τμήμα θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών θα έχει μία συνεργασία πάνω στο αρχαίο δράμα

Την ευκαιρία των χθεσινών φοιτητικών εκλογών λόγω των οποίων δεν έγιναν μαθήματα στο πανεπιστήμιο, αξιοποίησε η σκηνοθέτιδα και καθηγήτρια του τμήματος Θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευανθία Στιβανάκη και ήρθε μέχρι τη γενέτειρα της την Πάτρα. Το thebest.gr την εντόπισε και συνάντησε στην ενδιαφέρουσα εκδήλωση για τον Ηλείο στην καταγωγή ψυχίατρο και ποιητή Κωνσταντίνο Δ. Ηλιόπουλο που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Βυζαντινόν.

Όπως είπε η κυρία Στιβανάκη στο thebest.gr, ο αείμνηστος πατέρας της ήταν στην ίδια παρέα με τον Κωνσταντίνο Ηλιόπουλο, τη Μαρία Μανωλάκου, κ.α. στην τότε μεταπολεμική Πάτρα και λόγω ακριβώς αυτής της φιλίας του γονιού της με τον κύριο Ηλιόπουλο, τον οποίο θεωρεί έναν σπουδαίο λογοτέχνη και επιστήμονα, θέλησε να παραστεί στην εκδήλωση.

Ντυμένη σπορ και με χαλαρή διάθεση η Ευανθία Στιβανάκη που οι Πατρινοί γνώρισαν και αγάπησαν μέσα από την πολύχρονη και γόνιμη καλλιτεχνική της δράση στην Εταιρεία Θεάτρου και Τέχνης του θεάτρου Αγορά, ανέφερε στο thebest.gr ότι για το επόμενο χρονικό διάστημα σχεδιάζει να μεταβεί στη Φινλανδία προκειμένου να κάνει εκεί κάτι σχετικό με το αρχαίο ελληνικό δράμα. Περισσότερα δεν θέλησε να αποκαλύψει, πάντως φάνηκε ενθουσιώδης με την επικείμενη αυτή συνεργασία στην Σκανδιναβική χώρα.

Η Ευανθία Στιβανάκη έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Πάτρα. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Φιλοσοφία και Ψυχολογία αποφοιτώντας το 1979 ενώ στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακά στο ίδιο Τμήμα υπό τον Ε. Μουτσόπουλο, με θέμα «Χώρος και Χρόνος στη φιλοσοφική διανόηση» (1983). Ως υπότροφος του ΙΚΥ το 1989 εκπόνησε διδακτορική διατριβή Θεατρολογίας με θέμα «Θεατρική ζωή, κίνηση και δραστηριότητα στην Πάτρα από την απελευθέρωσή της έως και το 1900» στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, με επιβλέποντα τον καθηγητή Βάλτερ Πούχνερ και τους καθηγητές Σ. Ευαγγελάτο και Δ. Σπάθη.

Έλαβε το διδακτορικό της δίπλωμα με βαθμό «Άριστα» το 1997 ενώ 4 χρόνια αργότερα εκλέχτηκε λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα θεατρικών σπουδών. Από τις σημαντικές στιγμές της καριέρας της ήταν το ανέβασμα των «Τρωάδων» του Ευριπίδη αλλά και της παράστασης «Ο Άνδρας και ο έρως» στην "Αγορά" που αφορούσε τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη. Το 1998 ανέβασε το «Χαίρε Λουίζα» βασισμένο στο βιβλίο της Ρέας Γαλανάκη «Θα υπογράφω Λουί», με πρωταγωνίστρια την ηθοποιό Αλεξάνδρα Λαδικού.

Τον περασμένο χειμώνα σκηνοθέτησε στην Θεατρική Ομάδα Πύργου που «ανέβηκε» στο θέατρο «Απόλλων» του Πύργου την «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture