Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Εγκαίνια έκθεσης του Ορέστη Διαμάντη στην αίθουσα Παλίσσανδος

Εγκαίνια έκθεσης του Ορέστη Διαμάντη στη...

Παρασκευή 11/5

Από την Παρασκευή 11 Μαΐου έως και την 26η Μαΐου, φοιτητής της σχολής Καλών Τεχνών, Ορέστης Διαμάντης, εκθέτει τα έργα του στην αίθουσα τέχνης "Παλίσσανδρος".

Εκγαίνια την Παρασκευή 11/5 στις 9 μ.μ.

Ο Ορέστης Διαμάντης, γεννήθηκε το Σεπτέμβρη του 1990 στην Πάτρα. Από τη νηπιακή ηλικία ξάφνιασε με τις προσπάθειές του να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε υλικό για να ζωντανέψει τη φαντασία του, να μετουσιώσει το κάθε τι άψυχο σε κάτι που πλέον έμοιαζε ζωντανό. Η έμφυτη αγάπη του για τη τέχνη τον οδήγησε στη Σχολή  Καλών Τεχνών της Φλώρινας.

Αυτή τη περίοδο - φοιτητής στο τέταρτο έτος του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας - δουλεύει επάνω στη σχέση ανθρωπίνου σώματός και ψυχικής κατάστασης. Παρατηρώντας τους μεγάλους δασκάλους της παραστατικής ζωγραφικής και γλυπτικής, προσπαθεί να αποδώσει τις μορφές με την εικαστική αύρα των παλιών, μέσα από το σύγχρονο βλέμμα του ιδίου. Ο ίδιος λέει: «τοποθετώ τις φιγούρες μέσα στο νερό, γιατί μέσα σ’ αυτό το στοιχείο ο άνθρωπος μπορεί να αιωρηθεί, να παρασυρθεί και να χαθεί. Το νερό είναι μια προσομοίωση της ψυχής μας, όπου μέσα της χανόμαστε, ταξιδεύουμε και υπάρχουμε».

Μέχρι σήμερα ο Ορέστης έχει ήδη πλούσια συμμετοχή σε ομαδικές εκθέσεις, σε εικαστικούς διαγωνισμούς, σε καλλιτεχνικά συνέδρια και συμπόσια, πανελληνίως. Έχει κάνει επίσης πρακτική άσκηση, ως ψηφιδογράφος στους Αγίους Τόπους και ως τοιχογράφος σε αναπαλαίωση νεοκλασσικού στην Αίγινα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture