Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

«Τα κορίτσια δεν πρέπει να παίζουν ποδόσφαιρο»

«Τα κορίτσια δεν πρέπει να παίζουν ποδόσφαιρο»

Αυτός είναι ο τίτλος της νέας θεατρικής παράστασης που σκηνοθέτησε ο Χρήστος Στρέπκος και κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 11 Μαίου

Η «Μηχανή Τέχνης» θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα έργο της Ισπανίδας συγγραφέως Marta Buchaca (Μάρτα Μπουτσάκα) και συγκεκριμένα το κείμενο «Τα κορίτσια δεν πρέπει να παίζουν ποδόσφαιρο». Πρόκειται για μία Καταλανή συγγραφέας  που έργα της έχουν παιχθεί σε Ευρώπη και Αμερική ενώ  η ίδια ήταν υποψήφια για το Βραβείο Marqués de Bradomín το 2007 που θεωρείται ως το σημαντικότερο Βραβείο για νέους δραματουργούς στην Ισπανία.

Η παράσταση κάνει πρεμιέρα αυτή την Παρασκευή 11 Μαίου στις 21.30 στο Θέατρο ACT στις σκάλες Γεροκωστοπούλου 65 β.

Σύμφωνα με την υπόθεση, ένα τροχαίο ατύχημα αποκαλύπτει τις κρυφές ζωές τριών ανθρώπων. Οι συγγενείς τους δεν ξέρουν ποια είναι τα άλλα πρόσωπα που ταξίδευαν μαζί τους στο αυτοκίνητο. Στην αίθουσα αναμονής του νοσοκομείου εκτυλίσσεται ένα παράξενο θρίλερ αυτογνωσίας για τους πρωταγωνιστές του έργου. Έτσι, η Σάρα μαθαίνει για την κρυφή σχέση του πατέρα της με ένα μικρό κορίτσι, ο Τόνι πληροφορείται πως η φίλη του τον εγκατέλειπε την ώρα που έπαθε το τροχαίο ατύχημα και η Julia πως η κόρη της ταξίδευε αρκετά χιλιόμετρα μακριά από την πόλη της για να παίξει ένα αγώνα ποδοσφαίρου.  Ποια σχέση έχουν αυτά τα τρία πρόσωπα μεταξύ τους; Πώς και γιατί βρέθηκαν στο ίδιο αυτοκίνητο και προς τα πού ταξίδευαν; Γιατί κανένας από τους τρεις δεν είχε μιλήσει στους δικούς του ανθρώπους για την ύπαρξη των άλλων δύο;  Ένα ψυχολογικό θρίλερ  με θέμα  το πόσο λίγο ξέρουμε το « δικό μας άνθρωπο»

Τη μετάφραση του κειμένου υπογράφουν οι: Μαρία Χατζηεμμανουήλ και Δημήτρης Ψαρράς, η σκηνοθεσία είναι του Χρήστου Στρέπκου του οποίου πρόσφατα είδαμε στη σκηνή του Δημοτικού θεάτρου Απόλλων την παράσταση «Η κότα» του Frank Geerk στο πλαίσιο των Πατρινών Δημιουργών, τα σκηνικά είναι του Παναγιώτη Νικολόπουλου, τα κοστούμια των Celebrity Skin και οι φωτισμοί είναι του Σάκη Μανιάτη.

Στην παράσταση παίζουν οι: Ντέπυ Πάγκα, Νατάσσα Νταϊλιάνη και Διονύσης Κλάδης. Η παράσταση θα παιχθεί την Παρασκευή στις 21.30 και Σάββατο και Κυριακή  στις  20.00  και  21.30. Η διάρκεια της είναι 60 λεπτά ενώ το εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ.

Τηλέφωνο κρατήσεων 2610 272037.

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture