Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

"Η ψήφος θέλει καρδιά και μυαλό"

"Η ψήφος θέλει καρδιά και μυαλό"

Του Βουλευτή Αχαϊας της ΝΔ Νίκου Νικολόπουλου

«Κρίσιμες» χαρακτηρίζουν όλοι τις εκλογές της 6ης Μαΐου. «Οι πιο κρίσιμες της μεταπολίτευσης», λένε.

Θα τοποθετηθώ λίγο διαφορετικά.

Όχι γιατί αμφισβητώ την σπουδαιότητα των εκλογών, αλλά γιατί ειδικά στις πολύ δύσκολες στιγμές, δεν συμπαθώ τις μελοδραματικές κορώνες.

Έπειτα, είναι και η βαθιά μου πεποίθηση πως ο ιστορικός κύκλος της μεταπολίτευσης έκλεισε. Και στις 7 Μαΐου, είτε θα ανοίξουμε το νέο ιστορικό και πολιτικό κύκλο ή θα μετατραπούμε σε έναν θλιβερό αντίλαλο του παρελθόντος.

Κακά τα ψέματα και ολέθρια η απώλεια μνήμης, εδώ που φτάσαμε. Στις 6 Μάιου θα κληθούν οι πολίτες να επιλέξουν μεταξύ τριών επιλογών:

α) Να παραδοθούν πλήρως στην μοίρα των ρακένδυτων κομπάρσων της ευρωπαϊκής σκηνής, ελπίζοντας μόνο στην ελεημοσύνη των άλλων.

β) Να πάρουν τα όπλα και τα βουνά, ξεκινώντας ένα νέο αντάρτικο. Έναντι ποιού, άραγε;

γ) Να αγωνιστούν ενωμένα και συντεταγμένα, πίσω από ένα ρεαλιστικό κυβερνητικό σχέδιο για να ανατρέψουν την σημερινή κατάσταση και να επανέλθουν στην πρώτη ταχύτητα του ευρωπαϊκού χώρου.

Η λογική λέει πως κάθε σώφρων άνθρωπος, χωρίς δεύτερη σκέψη, επιλέγει την τρίτη λύση. Αυτό όμως, ταυτόχρονα δίνει και την απάντηση στο ερώτημα «τι ψηφίζουμε».

Συμφωνούμε λοιπόν ότι αξίζουμε μια δεύτερη ευκαιρία; Συμφωνούμε πως όσα ζήσαμε τα τελευταία δυόμισι χρόνια μας πόνεσαν και αδίκησαν τον λαό χωρίς να φέρουν και το ποθητό αποτέλεσμα; Συμφωνούμε πως δεν μπορούμε να ρισκάρουμε την μετατροπή της Ελλάδας σε «αποπαίδι» της Ευρώπης, πως δεν γίνεται να απομονωθούμε και πως μόνο εντός του ευρωπαϊκού συστήματος μπορούμε να καλυτερεύσουμε την μοίρα και την χώρα μας;

Αν συμφωνούμε, τότε πρέπει να δημιουργήσουμε νέα παραγωγή και νέο πλούτο. Να βάλουμε τέλος στα παραμύθια της Χαλιμάς για άνετη και πλούσια ζωή χωρίς μόχθο.

Τα χωράφια μας πρέπει να καρπίσουν και πάλι, νέες βιοτεχνίες και βιομηχανίες να πάρουν μπροστά, το ελληνικό «δαιμόνιο» που διαπρέπει όταν βρίσκεται στο εξωτερικό, πρέπει να βρει επιτέλους τρόπο να ανθίσει και μέσα στην Ελλάδα. Εξάλλου, οι Έλληνες δεν είναι ούτε τεμπέληδες, ούτε παράσιτα του ευρωπαϊκού χώρου. Δουλεύουν περισσότερο από κάθε άλλο, είναι πατριώτες περισσότερο από κάθε άλλο και, επιτρέψτε μου, είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ περισσότερο από κάθε άλλον!

Ας κοιτάξουμε τριγύρω να δούμε τον πλούτο ιδεών που έχουν οι άνθρωποι αυτής της χώρας. Αλλά και τον πλούτο που η ελληνική γη έχει στην επιφάνεια και στα βάθη της. Και για να μην λέμε μόνο για τα πετρέλαια, αναρωτηθήκατε ποτέ τι θα συνέβαινε αν η Αρχαία Ολυμπία βρισκόταν σε μια άλλη χώρα; Δεν θα είχε μετατραπεί σε μια «Μέκκα» πολιτισμού, παιδείας και τουρισμού της υφηλίου; Εμείς γιατί δεν το πράττουμε, άραγε;

Μπορούμε λοιπόν, να ξεφύγουμε από την μέγγενη της ύφεσης και να αλλάξουμε την μοίρα μας. Αλλά αυτό θα γίνει μόνο αν στις 6 Μαΐου ανοίξουμε την πόρτα στο νέο πολιτικό και ιστορικό κύκλο, όπως ήδη ανέφερα.

Ένας νέος κύκλος, που θα αλλάξει το κράτος, το σύστημα διακυβέρνησης της χώρας και φυσικά, την οικονομία. Και επειδή όλα ξεκινούν με ένα… χαμόγελο, ας αποτινάξουμε επιτέλους την κατάθλιψη!

Ακόμα και οι ίδιοι οι οικονομολόγοι υποστηρίζουν πως η οικονομία είναι πρωτίστως ψυχολογία. Το ΠΑΣΟΚ όμως, ο κ. Παπανδρέου, ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Βενιζέλος, ποτέ δεν το άκουσαν. Και επί δυόμισι χρόνια βομβάρδισαν την ψυχολογία του λαού με την ατελείωτη μετρολογία και το κλίμα πανικού που δημιουργούσαν για να μπορούν να κυβερνούν με όσο το δυνατόν λιγότερες αντιδράσεις. Έτσι, ακόμα και επιχειρήσεις ή εργαζόμενοι που δεν θα είχαν κανέναν σοβαρό λόγο να ανησυχούν, έφτασαν να… μελαγχολούν. Και εν τέλει, να μην παράγουν. Πρέπει να μπει τέλος σε αυτό το αντιπαραγωγικό κλίμα!

Απαντώντας στο ερώτημα «ποιόν ψηφίζουμε», ας σκεφτούν οι πάντες ποιός μίλησε για επανεκκίνηση της οικονομίας από την πρώτη στιγμή. Ποιος προέβλεψε πως η σφιχτή λιτότητα θα φέρει χειρότερα αποτελέσματα και ποιος παρουσίασε από την πρώτη στιγμή εναλλακτικό σχέδιο. Μόνο ο Αντώνης Σαμαράς!

Μπροστά μας έχουμε μια μεγάλη και τελευταία ίσως ευκαιρία να αλλάξουμε αυτή την χώρα και να μην καταδικάσουμε τα παιδιά μας, είτε να είναι «είλωτες» μέσα στην πατρίδα τους, είτε ταξιδιώτες των πέντε ηπείρων για την αναζήτηση καλύτερης τύχης.

Ας ψηφίσουμε λοιπόν με καρδιά και μυαλό. Είναι ο καλύτερος συνδυασμός!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις