Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS LETTERS

/

Πινγκ πονγκ: Πρωταθλήτρια Ελλάδας στις κορασίδες η Γιωργία Χατζηλυγερούδη

Πινγκ πονγκ: Πρωταθλήτρια Ελλάδας στις κ...

Μετάλλια και για τους Γιάννη Αϊβαλιώτη και Παναγιώτη Κομνηνό

Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου βρέθηκε η πατρινή αθλήτρια Γιωργία Χατζηλυγερουδη, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων - Κορασίδων, στο ατομικό κορασίδων που έγινε το τριήμερο 20-22/4, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Πρέπει να πούμε ότι πρόκειται για ένα ονειρικό τριήμερο για τη Χατζηλυγερούδη, αφού εκτός από τη 1η θέση στο ατομικό, πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο διπλό με συμπαίκτρια τη Χριστίνα Κανάρη του ΑΣΕΑ Καβάλας, και το χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό κορασίδων με την ομάδα της το ΑΣ ΠΕΡΑ.

Στο ατομικό, στην πρώτη φάση ήταν νικήτρια στο 2ο γκρουπ, όπου κατέβαλλε τη Μαρία Αντωνιάδου (Άρης 2006) και την Αχίλλεια Δασκαλοπούλου (ΕΑ Βόχας) με 3-0 σετ. Η Χατζηλυγερούδη πέρασε χωρίς αγώνα τον γύρο των «16», στις «8» κατέβαλλε πολύ δύσκολα με 3-2 σετ τη Στέλλα Πατεράκη (Άρης Βούλας) και στις «4» τη Φιλία Εμίρη με 3-1 σετ.

Στον τελικό του απλού κορασίδων η Γεωργία Χατζηλυγερούδη κοντραρίστηκε με τη συμπαίκτριά της στο διπλό Χριστιάνα Κανάρη. Ήταν εμφανώς καλύτερη, αγωνίστηκε πολύ προσεκτικά και με δυνατή ψυχολογία από την αρχή ως το τέλος και πήρε τη νίκη με 3-0 σετ. Σίγουρα ο κόσμος περίμενε πιο «κλειστό» ματς στο σκορ, όμως η Κανάρη δεν μπόρεσε ν’ ακολουθήσει τον ρυθμό της Χατζηλυγερούδη και περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Τα σετ 11-5, 11-5 και 11-8. Να σημειωθεί ότι από το 2003 μία διαφορετική αθλήτρια κάθε χρόνο φτάνει στην κατάκτηση του τίτλου στο συγκεκριμένο αγώνισμα. Πέρσι πήρε την πρωτιά μία άλλη αθλήτρια από την Πάτρα, η Κωνσταντίνα Παρίδη.

Στις δηλώσεις της λίγα λεπτά μετά την επιτυχία η νέα πρωταθλήτρια Ελλάδας δεν έκρυψε ότι ήταν αγχωμένη σήμερα, στο ξεκίνημα της προσπάθειάς της και απελευθερώθηκε μόλις πέρασε στα ημιτελικά. Για τον τελικό ομολόγησε ότι η νίκη ήρθε πιο εύκολα απ’ ό,τι περίμενε «Στην αρχή δεν ένιωθα πολύ καλά διότι ήμουν πολύ αγχωμένη. Ήξερα όμως, ότι αν μπω στην 4άδα θα συνέχιζα πιο ελεύθερα. Πράγματι έδωσα έναν πολύ δύσκολο προημιτελικό με την Πατεράκη κι όταν πήρα την πρόκριση για τα ημιτελικά μετά ήμουν σίγουρη ότι θα πάρω το κύπελλο. Τόσα χρόνια αυτό προσπαθώ και είμαι πολύ χαρούμενη που τα κατάφερα», τόνισε η 15χρονη πρωταθλήτρια και πρόσθεσε: «Στον τελικό όντως, δεν περίμενα τέτοια εξέλιξη υπέρ μου. Πέρασα το παιχνίδι μου όμως και ήμουν πολύ σταθερή. Ίσως φάνηκε να το ήθελα και πιο πολύ από τη Χριστιάνα, η οποία είναι πολύ καλή μου φίλη και θαυμάσια παίκτρια, όμως στον συγκεκριμένο αγώνα ήμουν καλύτερη και είχα άριστη ψυχολογία».

Στην επισήμανση ότι στον τελικό αναμετρήθηκαν δύο ελπιδοφόρες γυναικείες παρουσίες από την περιφέρεια, η Χατζηλυγερούδη ανέφερε: «Είναι πολύ ενθαρρυντικό αυτό για την επαρχία. Έχει ξεχωριστή σημασία διότι στις πόλεις μας δεν έχουμε πολύ καλές παίκτριες για να προπονηθούμε, όπως στην Αθήνα. Μακάρι να πάμε ακόμα καλύτερα στη συνέχεια και για μένα είναι σίγουρα πολύ σημαντικό που έχω μάθει τα περισσότερα στο άθλημα από τον Γιάννη Σταύρου. Μπορεί τώρα να μην είναι προπονητής μου, να συνεχίζει στην Καβάλα, όπου αγωνίζεται η Χριστιάνα, αλλά εξακολουθώ να έχω πάντα μέσα μου τα όσα μου μετέδωσε».

Αλλά και στο διπλό κορασίδων η Χατζηλυγερούδη έφτασε μια ανάσα από το χρυσό μετάλλιο, αφού με τη συμπαίκτριά της Χριστίνα Κανάρη κατάφεραν να πάνε μέχρι τον τελικό, όπου αντιμετώπισαν τις Κορδούτη/Εμίρη (ΑΟ Πεύκης/ΑΣ Αθηνά). Μετά από έναν εντυπωσιακό αγώνα, που είχαν δύο φορές το προβάδισμα στα σετ και μπορούσαν να πάρουν το παιχνίδι, οι αντίπαλές τους έκαναν την ανατροπή και ηττήθηκαν με 3-2.   Η εξέλιξη του αγώνα Κορδούτη/Εμίρη - Χατζηλυγερούδη/Κανάρη: 9-11, 11-9, 6-11, 13-11 και 11-7.

Στο βάθρο βρέθηκε η πατρινή αθλήτρια και στο ομαδικό κορασίδων, με την ομάδα της το ΑΣ Πέρα. Αφού έφτασαν μέχρι τον ημιτελικό, αντιμετώπισαν τον ΑΣΕΑ Καβάλας όπου ηττήθηκαν πολύ δύσκολα με 3-2 και αρκέστηκαν στη 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο.

* Πατρινή παρουσία στα μετάλλια έιχαμε όμως και στους παίδες με τους δύο αθλητές Γιάννη Αϊβαλιώτη και Παναγιώτη Κομνηνό, που αγωνίζονται φέτος στον ΑΣ Πρόοδος να κατακτάνε το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό παίδων και το χάλκινο στο διπλό παίδων ως ζευγάρι.

Στο ομαδικό η  Πρόοδος κατέβαλλε στο ταμπλό των «8» τις Ακαδημίες ΧΑΝ Καλαμαριάς με 3-1 και τον ΓΑΣ Ελευσίς με 3-2. Την Παρασκευή στο 1ο γκρουπ είχε νικήσει 3-1 τον ΟΕΑ Βέροιας και 3-0 τον Α.Σ. Σπάρτακος και τον Α.Ο. Διόνυσου.Στο τελίκο αντιμετώπισαν το ΑΣ Ζωγράφου και έγινε ένας αγώνας που καθήλωσε όλους τους θεατές. Το ΑΣ Ζωγράφου κατάφερε να επιβληθεί με 3-2 και οι πατρινοί αθλητές πήραν τη δεύτερη θέση. Ενώ και στο διπλό οι Κομνηνός/Αϊβαλιώτης μπόρεσαν και μπήκαν στα μετάλλια, μιας και έφτασαν μέχρι τον ημιτελικό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports letters