Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα:Εγκαινιάζεται σήμερα η έκθεση ζωγραφικής του Κυριάκου Κατζουράκη

Πάτρα:Εγκαινιάζεται σήμερα η έκθεση ζωγρ...

Στο Πολύεδρο

Στο  Πολύεδρο εγκαινιάζεται έκθεση ζωγραφικής του Κυριάκου Κατζουράκη την Παρασκευή 20 Απριλίου στις 7:30 μ.μ. η οποία θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 2 Ιουνίου 2012.

Μέχρι τότε οι επισκέπτες της γκαλερί θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα έργα ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες ζωγράφους.

Ο Κυριάκος Κατζουράκης γεννήθηκε το 1944 στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών ζωγραφική με τον Γιάννη Μόραλη (1963-1968) και σκηνογραφία με τον Βασίλη Βασιλειάδη (1965-1968).

Συνέχισε τις σπουδές στη χαρακτική στο Λονδίνο, στο St. Martin's School of Art (1974-1975) και στο Croydon College of Art and Design (1976). Γίνεται ιδρυτικό μέλος της ομάδας "Νέοι Έλληνες Ρεαλιστές" (1970). Από το 1972 ως το 1985 ζει και εργάζεται στην Αγγλία. Το 1986 επιστρέφει στην Ελλάδα και δύο χρόνια αργότερα αρχίζει τη συνεργασία του με τον Γιώργο Λαζάνη στο Θέατρο Τέχνης που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Γίνεται ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Καλλιτεχνών EUROPA 24.

Το 1995 ιδρύει την "Ομάδα Τέχνης" και το ίδιο χρόνο παρουσιάζεται το έργο τους "Τέμπλο". Το 1997, παρουσιάζεται το δεύτερο έργο της ομάδας "Προσωπογραφία". Μέχρι πρότινος ήταν Πρόεδρος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture