Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αιγιάλεια: Εκδήλωση για την ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων

Αιγιάλεια: Εκδήλωση για την ψυχική υγεία...

Την Κυριακή στο χώρου του Πολιτιστικού Κέντρου

Εκδήλωση, η οποία αναφέρεται σε ενήλικες, στοχεύει και στη διασφάλιση της ψυχικής υγείας των παιδιών και των εφήβων, διοργανώνει την Κυριακή η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιάλειας. Σε σχετικό δελτίο Τύπου επισημαίνονται τα εξής:

"Η ψυχολογία του ατόμου έχει άμεση σχέση με τη δράση του μέσα στο κοινωνικό σύνολο. Μια κοινωνία για να είναι υγιής θα πρέπει να βασίζεται πρωτίστως σε ψυχικά υγιή άτομα. Σε άτομα που θα έχουν τη δυνατότητα να διαχειριστούν ακόμα και τις δυσκολίες, οι οποίες  σαφώς προκύπτουν τόσο στις προσωπικές όσο και στις  συλλογικές δράσεις και δραστηριότητες κάθε ανθρώπου κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Οι ψυχικές διαταραχές, που  οφείλονται σε μεγάλο βαθμό και στο περιβάλλον του ατόμου, πάντα επηρέαζαν τον άνθρωπο και δυσκόλευαν τη ζωή του. Δυστυχώς στις μέρες μας οι ψυχικές διαταραχές, όπως η κατάθλιψη, σύμφωνα πάντα με επιστημονικές έγκυρες έρευνες φαίνεται πως έχουν αυξηθεί και επηρεάζουν όλο και περισσότερες ομάδες ατόμων ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, κοινωνικής και οικονομικής θέσης.

Η κοινωνική προστασία και μέριμνα, που αποτελούν πρωταρχικό  μέλημα  της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιάλειας, δεν περιορίζονται μόνο στο ενδιαφέρον για την κάλυψη των βασικών αναγκών των ευπαθών κοινωνικά ομάδων. Επεκτείνονται  και στο ενδιαφέρον για την ψυχική υγεία όλων των ατόμων του κοινωνικού συνόλου.

Για αυτούς τους λόγους η ΔΗΚΕΠΑ προγραμματίζει πραγματοποίηση εκδήλωσης με στόχο την ενίσχυση της ψυχολογίας των ενηλίκων ώστε αυτοί να ανταπεξέλθουν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η κοινωνία μας. Παράλληλα η εκδήλωση, η οποία αναφέρεται σε ενήλικες, στοχεύει και στη διασφάλιση της ψυχικής υγείας των παιδιών και των εφήβων, καθώς αυτή επηρεάζεται άμεσα από την επαφή τους με γονείς, κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς.

Στην ενημερωτική εκδήλωση που θα γίνει την Κυριακή 22 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα  στον χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου θα μιλήσουν:

-η Μαρία Σκούντζου, M.Sc Στην Ψυχολογία της Υγείας,  Ψυχολόγος –  Ψυχοθεραπεύτρια με θέμα « Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην ψυχική υγεία των ενηλίκων: Αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισης  μιας αδιαμφισβήτητα δύσκολης κατάστασης» και,

-η  Αναστασία Σταθοπούλου, Παιδοψυχίατρος - Ψυχοθεραπεύτρια με θέμα: «Η επίδραση της ψυχικής διάθεσης των γονέων στην ψυχική υγεία των παιδιών». Μετά από τις εισηγήσεις των ειδικών θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις