Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Μου βάζετε ένα ευρώ βενζίνη παρακαλώ;» - Οι απίστευτες ιστορίες της κρίσης και των πανάκριβων καυσίμων

Πάτρα: «Μου βάζετε ένα ευρώ βενζίνη παρα...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Κατά 40% μειώθηκε η κατανάλωση

Το Πάσχα πλησιάζει και όσοι «φλερτάρουν» με την ιδέα να εγκαταλείψουν τα αστικά κέντρα με το αυτοκίνητό τους, έχουν πάρει ήδη χαρτί και μολύβι, καθώς η τιμή της βενζίνης, που αγγίζει σχεδόν τα 2 ευρώ το λίτρο, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια.

Σε συνδυασμό με τη μείωση των μισθών και την ανεργία, καταλαβαίνει κανείς  πόσο δύσκολη υπόθεση αποτελεί πλέον το να βάλει κανείς λίγη βενζίνη στο ρεζερβουάρ του.

Τα περιστατικά που αντιμετωπίζουν καθημερινά σχεδόν βενζινοπώλες της Πάτρας είναι πολλά.

«Σε καθημερινή βάση εισπράττουμε την αγανάκτηση του κόσμου, αλλά το ένα ευρώ και κάτι παραπάνω στην τιμή του λίτρου πηγαίνει σε φόρους» αναφέρει στο thebest.gr  το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Βενζινοπωλών Πάτρας Αναστάσιος Κολοκυθάς.

Η κρίση και η τιμή  - «φωτιά» της βενζίνης οδηγεί πολλούς στο να ελαχιστοποιήσουν τις μετακινήσεις, τα ποσά και κατά συνέπεια την ποσότητα των λίτρων που βάζουν στο ρεζερβουάρ τους, λόγω της ανόδου της τιμής. Μάλιστα στην περιοχή η κατανάλωση έχει μειωθεί κατά 40% αναφέρει ο κ. Κολοκυθάς.

Τα 10 ευρώ αντιστοιχούν σε 5 περίπου λίτρα όταν παλαιότερα αντιστοιχούσαν σε 10.«Τα ποσά που συνήθως βάζουν οι περισσότεροι είναι των 5, 10 ή το πολύ 20 ευρώ».Όμως υπάρχουν και περιπτώσεις πελατών που έχουν ζητήσει και πολύ χαμηλότερα ποσά.

Ένα μόλις ευρώ βενζίνη ζήτησε ο κάτοχος ενός audi , ενώ μόλις  1,80 ευρώ διέθετε για αμόλυβδη ένας άλλος.

Την ίδια ώρα η δυστοκία στην προμήθεια βενζίνης αναδεικνύει και μια άλλη παράμετρο.«Όταν μας ζητούν να τους βάλουμε 50 ευρώ, παραξενευόμαστε και μάλιστα πολύ συχνά βρίσκουμε πλαστά χαρτονομίσματα», δηλώνει ο Αν. Κολοκυθάς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης στον Πειραιά η αμόλυβδη φτάνει και τα 2,05 ευρώ το λίτρο, στο Ηράκλειο της Κρήτης στα 2,005 ευρώ το λίτρο, ενώ στην Εύβοια και την Κεφαλλονιά άγγιξε τα 2 ευρώ το λίτρο.

Κοντά στα 2 ευρώ πλησιάζουν και πρατήρια στο Λασίθι με 1,998 ευρώ το λίτρο, στην Αχαϊα με 1,996, την Καβάλα και το Ρέθυμνο με 1,995 ευρώ το λίτρο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις