Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Πασχαλινή συναυλία του Δημοτικού Ωδείου

Απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Πασχαλινή συνα...

Θα μετάσχουν η Ορχήστρα και η Χορωδία Δωματίου υπό τη διεύθυνση των Γιάννη Μαυρίδη και Αγαθάγγελου Γεωργακάτου

Μία συναυλία στο πνεύμα και την ατμόσφαιρα της Μεγάλης Εβδομάδας θα δοθεί σήμερα Μεγάλη Δευτέρα στις 21.00 στο Δημοτικό θέατρο «Απόλλων». Πρόκειται για τη συναυλία της Ορχήστρας και της Χορωδίας Δωματίου του Δημοτικού Ωδείου Πατρών που θα περιλαμβάνει έργα κλασικών συνθετών όπως οι Ροσσίνι, Ραχμάνινοφ και Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, Gounod, κ.α.

Τη μουσική διεύθυνση στην ετήσια αυτή πασχαλινή συναυλία του Δημοτικού Ωδείου θα έχουν οι Γιάννης Μαυρίδης και Αγαθάγγελος Γεωργακάτος.
Η Ορχήστρα Δωματίου του Δημοτικού Ωδείου Πατρών ιδρύθηκε το 1996 και στελεχώθηκε από μαθητές των Σχολών του Ωδείου.
Αποτελεί ένα σημαντικό σύνολο -φορέα για την αναβάθμιση της προσφερόμενης μουσικής παιδείας στους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου, μαζί με τα σύνολα της "Μουσικής Δωματίου". Το 1997 η "Ορχήστρα Δωματίου", ανέπτυξε συνεργασία με άλλους φορείς και μουσικά ιδρύματα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, όπως Αθήνα, Πάτρα, Κέρκυρα κ.α.
Τα μέλη της Ορχήστρας είχαν την ευκαιρία να διδαχθούν και να συνεργαστούν με σημαντικούς μαέστρους, όπως τον Αλέξανδρο Μυράτ της Καμεράτας - Ορχήστρας Φίλων της Μουσικής - και τον  P. Seymour, καθηγητή του Πανεπιστημίου του York και διευθυντή των Yorkshire Baroque Soloists.
Από την ίδρυσή της η Ορχήστρα έως το 1999 είχε ως μόνιμο μαέστρο – διευθυντή τον Π. Σεργίου, ο οποίος σπούδασε μουσική δίπλα σε εξέχουσες μουσικές φυσιογνωμίες, όπως τον Κ. Κυδωνιάτη και τον Γ. Ιωαννίδη.
Από τον Οκτώβριο του 1999 έως και το 2003 την Ορχήστρα δίδαξαν ο Γιάννης Μαυρίδης, εξάρχων της «Ορχήστρας Πατρών» και καθηγητής βιολιού στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών και ο Sαulius Sondeckis, μαέστρος τότε  της «Ορχήστρας Πατρών».
Σήμερα την «Ορχήστρα Δωματίου» διδάσκει ο Γιάννης Μαυρίδης υπεύθυνος της Σχολής Εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών.
Όσο για τη Χορωδία  Δωματίου του Δημοτικού Ωδείου δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2005, αποτελώντας ένα φωνητικό σύνολο υψηλών μουσικών προδιαγραφών, επαγγελματικού επιπέδου, που σκοπό έχει τη μουσική εκτέλεση έργων του παγκόσμιου χορωδιακού ρεπερτορίου από όλες τις μουσικές εποχές, τη συνεργασία με σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, την πρώτη εκτέλεση έργων νέων Ελλήνων και ξένων συνθετών.
Μέχρι σήμερα η Χορωδία Δωματίου έχει παρουσιάσει έργα για χορωδία a capella των Kodaly, Halmos, Bartok, Caplet, Poulenc, Faure, Βarber, Γεράσιμου Βουτσινά,  Ζαφειρόπουλου, Κωνσταντινίδη και σε κοινή παρουσία με την ορχήστρα δωματίου του ωδείου έργα όπως: Λειτουργία  σε Σολ μείζονα του F. Schubert , Μissa di  St.Joannis de Deo του F.Schubert και Gloria  του Α.Vivaldi, “Theressien mass” του J. Haydn και “Requiem” του W.A.Mozart.
Στο πλαίσιο του κύκλου «Ημέρες Σύγχρονης Μουσικής» παρουσίασε σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση το έργο «Requiem» του Α. Schnittke σε συνεργασία με το σύνολο «Κρούσις», το Νοέμβριο του 2006 εμφανίστηκε στην Αθήνα στα προγράμματα της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης με έργα Ελλήνων και Αμερικανών Συνθετών, σε μια συναυλία αφιερωμένη για τον εορτασμό των 75 χρόνων της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών. Τον Απρίλιο του 2008 συμμετείχε στο πρόγραμμα εκδηλώσεων που διοργάνωσε στα Προπύλαια το τμήμα Μουσικών Σπουδών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τον Απρίλιο του 2010 η  «Χορωδία Δωματίου» συνέπραξε με την «Ορχήστρα των Χρωμάτων» και την Χορωδία της ΕΡΤ στο Μ.Μ.Α. στην αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης», στο αφιέρωμα της Ορχήστρας των Χρωμάτων στον Θεόδωρο Αντωνίου.
Την Χορωδία διδάσκει και διευθύνει ο Αγαθάγγελος Γεωργακάτος.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture