Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Βιωματικό σεμινάριο μουσικής έκφρασης

Πάτρα: Βιωματικό σεμινάριο μουσικής έκφρασης

Με τη συνθέτρια Σοφία Καμαγιάννη, το Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Βιωματικό σεμινάριο μουσικής έκφρασης με τη συνθέτρια Σοφία Καμαγιάννη, Σάββατο 28 Απριλίου 2012. Πάρτε μαζί το κέφι σας, τη μουσικότητά σας, τη φαντασία σας, και ό,τι σας απασχολεί και ελάτε να τα αφήσουμε συντροφικά στα χέρια της μούσας που θα μας εμπνεύσει στη δημιουργία μας…

Στο σεμινάριο αφετηρία θα αποτελέσουν μουσικά παιχνίδια και ασκήσεις για εξοικείωση με ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης και δράσης.

Σταδιακά θα προστίθενται στοιχεία, ώστε μέσα από αυτή τη διαδικασία να προκύψει ο τελικός στόχος: η μουσική σύνθεση της ομάδας που θα παίξουν όλοι οι συμμετέχοντες μαζί!

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ειδικότητες όπως μουσικοί, παιδαγωγοί, εκπαιδευτικοί, ηθοποιοί, χορευτές, φοιτητές, αλλά και σε όσους απλά ενδιαφέρονται επειδή αγαπούν τη μουσική και την καλλιτεχνική έκφραση, ανεξάρτητα με το αν έχουν ή όχι μουσικές γνώσεις.

Φυσικά κάθε (φορητό) όργανο από τους γνώστες είναι καλοδεχούμενο! (Όλα τα όργανα-κυρίως κρουστά-παρέχονται από τη Σοφία Καμαγιάννη στους συμμετέχοντες)

Χώρος: DANSarte, κέντρο χορού και τεχνών, Όθωνος Αμαλίας & Καρόλου 1, Πάτρα

Kόστος: 20-25 ευρώ (ανάλογα με τον αριθμό συμμετεχόντων)

Τηλέφωνα κρατήσεων – Πληροφορίες: 6973473210 και 6946404688 (Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας)

Προκαταβολή 20 ευρώ Emporiki Bank 50596842

Περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο που δουλεύει η Σοφία Καμαγιάννη:

Στα βιωματικά μαθήματα μουσικής έκφρασης, μέσα από τις διαφορετικές μουσικές δράσεις εξερευνούμε με ποιους τρόπους τα όργανα (κρουστά και μελωδικά), οι φωνές και το σώμα μπορούν να συμβάλλουν στην προσωπική ανάπτυξη και την ομαδική μουσική έκφραση και δημιουργία.

Τα εργαλεία μας: ο ενθουσιασμός, η φαντασία, η προσέγγιση Orff, η μουσικοθεραπεία, ο αυτοσχεδιασμός, η συλλογικότητα, η σύνθεση, η έκπληξη, το παιχνίδι, η σοβαρότητα.

Πως μπορεί να παίξει μουσική κάποιος που δεν γνωρίζει μουσική;

Πρωτοποριακές σύγχρονες μέθοδοι έχουν συμβάλλει στο να μπορούμε να αναπτύσσουμε τις μουσικές μας δεξιότητες πέρα από την παραδοσιακή μουσική εκπαίδευση. Σχήματα, εικόνες, εύκολα σύμβολα και άλλα ερεθίσματα φτιάχνουν άμεσα παρτιτούρες-οδηγούς προσβάσιμες σε όλους! Τα όργανα που χρησιμοποιούνται ως βάση είναι τα κρουστά και οι φωνές μας.

Μπορεί κάποιος που δεν γνωρίζει μουσική να αυτοσχεδιάσει;

Το σώμα μας έχει ρυθμό και καθένας από μας κουβαλάει την προσωπική του μουσική. Δεν αναφερόμαστε στις μουσικές προτιμήσεις, αλλά σε αυτό που είμαστε. Η καθημερινή αποθήκευση εμπειριών, αισθήσεων, σκέψεων, ονείρων, συναισθημάτων σχηματίζει τον εσωτερικό μας κόσμο, ο οποίος είναι γεμάτος από ήχους.

Μέσα από μια απελευθερωτική διαδικασία αποκαλύπτουμε όλες αυτές τις προσωπικές μουσικές και φτιάχνουμε ομαδικές συνθέσεις!

Πολύ σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα παίζει η λειτουργία της ομάδας μέσα από την αλληλεπίδραση και τη συναισθηματική ανταλλαγή μεταξύ των ατόμων. ‘Ετσι κι αλλιώς, η χαρά του να παίξει κανείς μαζί με άλλους είναι και το βασικό κίνητρο όλων των μουσικών.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε όλους όσους ενδιαφέρονται να αναπτύξουν τις μουσικές δεξιότητες και τον αυθορμητισμό τους, και να απελευθερώσουν την έκφρασή τους, ανεξάρτητα με το αν έχουν ή όχι μουσικές γνώσεις.

Αν κάποιοι γνωρίζουν ένα όργανο, αυτό μπορεί να προσθέσει στις διαδικασίες και να πλουτίσει την ηχοχρωματική μας παλέτα. Για πιο ειδικές ομάδες όπως μουσικοί, παιδαγωγοί, ηθοποιοί, χορευτές, εκπαιδευτικοί (δάσκαλοι και νηπιαγωγοί)ένα τέτοιο πλαίσιο δημιουργικής δράσης μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά σε σχέση με το αντικείμενό τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture