Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Μία τολμηρή κωμωδία για τον έρωτα και την μεταμφίεση

Πάτρα: Μία τολμηρή κωμωδία για τον έρωτα...

Η «Κότα» σε σκηνοθεσία του Χρήστου Στρέπκου θα παρουσιαστεί από τις 20 έως τις 28/4 στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων

Συνεχίζεται μετά το Πάσχα η ενότητα των Πατρινών Δημιουργών όπου ήδη παρουσιάστηκε η «Επανασύνδεση» σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη. Η επόμενη παράσταση θα είναι μία συμπαραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΠΑΤΡΑΣ και της «Μηχανής Τέχνης» με τίτλο «Κότα» του Frank Geerk σε σκηνοθεσία του Χρήστου Στρέπκου.

Πρόκειται για μια τολμηρή κωμωδία με θέμα τον έρωτα και την μεταμφίεση, που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από τις 20 Απριλίου μέχρι και 28 Απριλίου στις 21.30 στο Δημοτικό θέατρο Απόλλων. Σύμφωνα με την υπόθεση, η Σίλα είναι τρελά ερωτευμένη με τον Κιφ. Αυτός όμως είναι απρόσιτος. Είναι ένας αυστηρός υπαστυνόμος που διευθύνει  το μεγαλύτερο γραφείο απολεσθέντων αντικειμένων στην Νέα Υόρκη.

Η Σίλα απελπίζεται, κάνει αρκετές προσπάθειες να πλησιάσει τον Κιφ αλλά όλες αποτυχαίνουν. Τελικά αποφασίζει κάτι εντελώς παράλογο και μεταμφιέζεται σε κότα ενώ η φίλη της Άννα  την  παρουσιάζει ως απολεσθέν αντικείμενο στο γραφείο του Κιφ. Η  Σίλα ως  «κότα» πια  είναι αποφασισμένη να αναστατώσει για τα καλά το αστραφτερό γραφείο του Κιφ.  Θα καταφέρει όμως να κερδίσει την καρδιά του ως  γυναίκα;

Η μετάφραση του κειμένου είναι της: Νατάσσας Νταϊλιάνη, η σκηνοθεσία του: Χρήστου Στρέπκου, η σκηνογραφία του: Παναγιώτη Νικολόπουλου, τα κοστούμια: Celebrity Skin, η μουσική του: Σπήλιου Καστάνη, οι Φωτισμοί του: Νίκου Σωτηρόπουλου και η φωτογραφία του Γιάννη Βλασταρά. Στην παράσταση παίζουν: οι Κατερίνα Κολλυροπούλου-Σίλα, Τηλέμαχος Τσαρδάκας-Κιφ και Ελένη Καλαντζοπούλου-Άννα.

Η γενική είσοδος είναι 10 Ευρώ. Ο Χρήστος Στρέπκος που είναι και μεταξύ των υποψηφίων για την κενή θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, έχει γράψει θεατρικά έργα και σκηνοθετήσει αξιόλογες παραστάσεις. Το περασμένο καλοκαίρι παρουσίασε στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας την παράσταση «Στη σκιά του» του Edgar Chias με την Δήμητρα Χατούπη και τον Ονίκ Κετσογιάν. Επίσης έχει σκηνοθετήσει το 2010 το διήγημα της Τζένυ Έρπενμπεκ «Σιβηρία» με την Βάσω Σακελλάρη ενώ έχει γράψει και σκηνοθετήσει τα θεατρικά του κείμενα «Πεταλούδα στο στομάχι» και «Παρδαλός παπαγάλος». Να σημειώσουμε ότι το καλοκαίρι του 2009 στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας ο Χρήστος Στρέπκος είχε παίξει στην παράσταση «Το μαχαίρι σκοτώνει» στο Κάστρο, ένα κωμικό δράμα βασισμένο σε κείμενα του Ιονέσκο ενώ ήταν και συνεργάτης σκηνοθέτης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture