Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο Παγκαλαβρυτινός τίμησε τους Ήρωες της ιστορικής «Εξόδου του Μεσολογγίου»

Ο Παγκαλαβρυτινός τίμησε τους Ήρωες της ...

Συμμετείχε στις επετειακές εκδηλώσεις

Με λαμπρότητα, εθνική υπερηφάνεια και κάθε επισημότητα γιορτάστηκε η ετήσια επετειακή εκδήλωση για την ιστορική "Έξοδο του Μεσολογγίου" το Σάββατο 7 Απριλίου. Τους ήρωες της πιο συγκινητικής στιγμής του αγώνα της Εθνικής μας παλιγγενεσίας τίμησαν τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού συλλόγου, που συμμετείχαν για μια ακόμη φορά στις εκδηλώσεις για την 186η επέτειο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με Μέγα Εσπερινό στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. κ. Κοσμάς.

Στην συνέχεια έγινε η εκκίνηση της πομπής με την συμμετοχή εκατοντάδων Συλλόγων, που με παραδοσιακές φορεσιές απ΄όλη την Ελλάδα  μετέβησαν στον Κήπο των Ηρώων ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δήμαρχος Μεσολογγίου, Παναγιώτης Κατσούλης.

Ακολούθησε η αναπαράσταση της ανατίναξης του Χρήστου Καψάλη, που συγκίνησε όλους όσοι ήταν παρόντες, καθώς επίσης και κατάθεση στεφάνων.

Τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας, συνοδευόμενα από τον πρόεδρο του συλλόγου Αθανάσιο Φραντζή, μετέφεραν το λάβαρο τιμώντας την μνήμη των Ηρώων Μεσολογγιτών, ανταποκρινόμενα σε σχετική πρόσκληση του Δήμου.

Η Ηρωική Θυσία, τις 10ης Απριλίου 1826, είναι χαραγμένη με χρυσά γράμματα στο βιβλίο της Ιστορίας της Πατρίδας μας. Οι φλόγες του Μεσολογγίου και η συνειδητή θυσία των αγωνιστών θέρμαναν τις καρδιές των πολιτισμένων και τους ξεσήκωσαν σε μια αληθινή σταυροφορία για την απελευθέρωση του ελληνικού έθνους ενώ η ιστορική αυτή ημέρα αποτελεί αιώνιο φωτεινό φάρο για την πορεία του Έθνους μας, ιδιαίτερα σήμερα που ο λαός μας δοκιμάζεται.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture