Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας: Υπέβαλλαν αίτηση και οι Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος και Δήμος Αβδελιώδης

ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας: Υπέβαλλαν αίτηση και οι Β...
Μαρτάτος Tάκης

Στην αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. θ' ανοιχτούν και θα αξιολογηθούν σε πρώτη φάση όλοι οι φάκελοι

Στους 8 έχει ανέβει ο αριθμός των ενδιαφερομένων που έχουν καταθέσει αίτηση για την προκήρυξη της κενής θέσης του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Στα 6 ονόματα που είχαν γίνει γνωστά και δημοσιοποιηθεί την περασμένη Παρασκευή 30 Μαρτίου που ήταν και η προθεσμία λήξης της προκήρυξης προστέθηκαν και οι αξιόλογοι σκηνοθέτες Δήμος Αβδελιώδης και Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος, οι αιτήσεις των οποίων έφτασαν ταχυδρομικά με σφραγίδα όμως του ταχυδρομείου μέσα στην καθορισμένη προθεσμία.

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος έχει γεννηθεί στην Αθήνα το 1953 και έχει τελειώσει τη δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός μέχρι το 1992, οπότε και στράφηκε κυρίως στη σκηνοθεσία ενώ από το 1997 ίδρυσε και διευθύνει τη μόνιμη θεατρική του στέγη, το Θέατρο του Νέου Κόσμου. Πρόσφατα είχε έρθει ο ίδιος στην Πάτρα καθώς είχε ανέβει για δύο ημέρες στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων η παράσταση «Τα Ορφανά» του Ντένις Κέλλυ που είχε σκηνοθετήσει.

Ο Δήμος Αβδελιώδης έχει γεννηθεί στη Χίο με καταγωγή από τα Ψαρά και είναι ιδιαίτερα γνωστός στο κοινό του κινηματογράφου από τις βραβευμένες ταινίες του «Το δέντρο που πληγώναμε» και η «Εαρινή σύναξη των αγροφυλάκων». Έχει συνεργαστεί με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στην παράσταση «Ο Μεγαλέξανδρος και ο καταραμένος δράκος» επί θητείας της Λυδίας Κονιόρδου.

Έχει διδάξει κινηματογράφο στο τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Παντείου Πανεπιστημίου από το 1993 μέχρι το 1998 ενώ έχει διατελέσει καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου από το 1997 ως το 2000 και από το 2003 έως τα μέσα του 2010.

Οι υπόλοιποι 6 υποψήφιοι να θυμίσουμε ότι είναι οι Λευτέρης Γιοβανίδης, Κοραής Δαμάτης, Νικαίτη Κοντούρη, Σπύρος Κουβαρδάς, Άννυ Λούλου και Χρήστος Στρέπκος.

Στο μεταξύ όπως δήλωσε στο thebest.gr η πρόεδρος του ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Νανά Πατρώνη, υπάρχουν 2 ακόμη φάκελοι υποψηφίων που έφτασαν εμπρόθεσμα και οι οποίοι θα ανοιχθούν και γνωστοποιηθούν στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του συμβουλίου του θεάτρου αύριο Πέμπτη 5 Απριλίου στις 21.00.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης θα ανοιχτούν και θα συζητηθούν όλοι οι φάκελοι των υποψηφίων για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή ενώ μετά το Πάσχα αναμένεται να προσκληθούν οι υποψήφιοι για ακρόαση και προσωπική συνέντευξη στην Πάτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture