Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Προβολή του φιλμ «Ίσως αύριο» από την «Κοινο-Τοπία»

Προβολή του φιλμ «Ίσως αύριο» από την «Κ...

Η ταινία που παίζεται απόψε με ελεύθερη είσοδο έχει τιμηθεί με βραβείο Όσκαρ

Η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού «Κοινο-Τοπία» συνεχίζοντας τον κύκλο προβολών της με τίτλο «Ημερολόγιο ταινιών» προβάλλει σήμερα Τετάρτη 4 Απρίλη στις 20:30 τη βραβευμένη με Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης παραγωγής, ταινία της Δανέζας δημιουργού Σουζάνε Μπίερ «Ίσως, αύριο - In the better world».

Σκοπός των προβολών που έχουν προσελκύσει τους Πατρινούς σινεφίλ είναι πέρα από το να δούμε ή να ξαναθυμηθούμε διαμάντια της έβδομης τέχνης, να υπάρξει συζήτηση και προβληματισμός που θα ξεκινούν από τη θεματική μιας ταινίας.

Η προβολή θα γίνει στον πολυχώρο της Κοινο-Τοπίας, στην οδό Μαιζώνος 139 και Παντανάσσης, 4ος όροφος (έναντι Δημαρχιακού Μεγάρου) στην Πάτρα με ελέυθερη είσοδο. Τη διοργάνωση προβολής και τη συζήτηση με το κοινό συντονίζουν οι Π. Καρώνης και Κ.Κυριακόπουλος.

Στο κοινωνικό αυτό φιλμ παίζουν οι Mikael Persbrandt, Wil Johnson, Ulrich Thomsen, Eddy Kimani, κ.α.

Στις δυο ιστορίες του σεναρίου, εκτυλίσσονται θέματα όπως οι σχέσεις ανάμεσα σε γονείς και παιδιά, η εκδίκηση και η βία, αλλά και ο ειρηνισμός.

Η μία ιστορία εκτυλίσσεται σε ένα στρατόπεδο προσφύγων στην Αφρική ενώ η δεύτερη σε μια επαρχιακή πόλη της Δανίας, όπου κυριαρχεί η ανιαρή καθημερινότητα. Οι ζωές δύο οικογενειών διασταυρώνονται και μια ασυνήθιστη αλλά και ριψοκίνδυνη φιλία ανθίζει. Όμως η μοναξιά, η θλίψη και οι αδυναμίες παραμονεύουν. Πολύ σύντομα, η φιλία αυτή μετατρέπεται σε μια επικίνδυνη συμμαχία και σε μια αμείλικτη καταδίωξη, όπου όλoι κινδυνεύουν.

Με βάση το καλογραμμένο σενάριο του Άντερς Τόμας Γιένσεν, η Σουζάνε Μπίερ («Μετά τον γάμο», «Αδέλφια») καταγράφει τη φιλία που αναπτύσσεται ανάμεσα σε δύο αγόρια, τον Ελίας, θύμα τραμπουκισμού από συμμαθητή του, και τον Κρίστιαν, ένα μοναχικό, με μια δική του έννοια της δικαιοσύνης μαθητή, που τον προστατεύει. Δύο παιδιά με διάφορα οικογενειακά προβλήματα, με κοινά όμως όνειρα και φιλοδοξίες.

Όπως έχει γραφτεί, παρά τα κάποια κλισέ, ιδιαίτερα προς το τέλος, και μερικά μελοδραματικά στοιχεία, η Μπίερ καταφέρνει όχι μόνο να δημιουργήσει τη σωστή ατμόσφαιρα, αλλά και να βάλει ορισμένα ουσιαστικά ερωτήματα, στα οποία ο θεατής πρέπει να δώσει τις δικές του απαντήσεις.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture