Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS LETTERS

/

Σύσταση ειδικού σώματος για την αντιμετώπισει της αθλητικής βίας, προτείνει ο Κούγιας

Σύσταση ειδικού σώματος για την αντιμετώ...

"Στα γήπεδα των μεγάλων πόλεων υπάρχουν εγκληματικές οργανώσεις με τη δομή των εγκληματικών οργανώσεων"

Τη σύσταση ειδικού σώματος που θα προσποιείται τους οπαδούς και θα διεισδύσει στα γήπεδα, κόβοντας τον ομφάλιο λώρο που συνδέει τις «εγκληματικές αυτές ομάδες» με τους ιδιοκτήτες των ομάδων, πρότεινε ο Αλέξης Κούγιας ως προληπτικό τρόπο αντιμετώπισης της αθλητικής βίας. «Τα πράγματα είναι σοβαρότερα από  ό, τι κάποιοι νομίζουν. Στα γήπεδα των μεγάλων πόλεων υπάρχουν εγκληματικές οργανώσεις με τη δομή των εγκληματικών οργανώσεων. Με αρχηγούς μεγαλύτερης ηλικίας και νεαρούς που καθοδηγούνται από αυτούς. Είναι άνθρωποι οι οποίοι χρησιμοποιούν το ποδόσφαιρο, γιατί στο ποδόσφαιρο υπάρχει ο όχλος και μπορούν να κρυφτούν.

Όπως σας είπα, βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σε μεγάλες πόλεις με πανεπιστήμια και σχολές. Εκεί ακμάζουν αυτές οι εγκληματικές ομάδες οι οποίες έχουν σχέση με αντιεξουσιαστές και πρώην φυλακισμένους, αλλά και παράνομες ομάδες που διακινούν ναρκωτικά ή εμπλέκονται με το παράνομο εμπόριο», τόνισε αρχικά ο πρόεδρος της Παναχαϊκής, μιλώντας στην εκπομπή «ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ», για να συμπληρώσει:

«Γι αυτές τις εγκληματικές οργανώσεις΄, ως πρόεδρος της ΑΕΚ, αλλά και στα Γιάννινα και στην Πάτρα, έχω ενημερώσει τους αρμόδιους. Πολλές φορές μάλιστα έχω μιλήσει με ονοματεπώνυμα και στοιχεία, κάνουν αυτά και αυτά… Εκτός όμως από μία μικρή βοήθεια στην Πάτρα και όταν ήμουν στην ΑΕΚ, οι άλλοι έδειξαν αδιαφορία, με αποτέλεσμα παιδιά «ποτισμένα» με ναρκωτικές ουσίες να γίνονται έρμαια αντιεξουσιαστικών ιδεών. Τους πουλούν τα ναρκωτικά στα παιχνίδια. Τα παιδιά αυτά δεν έχουν σχέση με τον οπαδό που πηγαίνει στο γήπεδο».

Για την καταπολέμηση της αθλητικής βίας, ο Κούγιας συμπλήρωσε: «Το θέμα δεν είναι να κάνεις νόμους. Η διαφορά είναι η πρόληψη. Κάθε Κυριακή στα γήπεδα, εκατό παιδιά κάνουν για πρώτη φορά χρήση ναρκωτικών ουσιών και γίνονται εν δυνάμει θύτες και θύματα.

Η αστυνομική Αρχή κατά τη γνώμη μου είναι αδαής. Πρέπει να δημιουργηθεί ένα ειδικό σώμα που να το λέει η καρδιά τους – γιατί θα κινδυνεύει η ζωή τους -  που θα διεισδύσει στα γήπεδα και στις θύρες που γίνονται τα έκτροπα. Να υποδυθούν τους οπαδούς και να δουν ποιοι είναι οι εγκληματίες.

Το δεύτερο που πρέπει να γίνει είναι να συνεργαστούν πρόεδροι, αστυνομία, ομοσπονδία και μυστικές υπηρεσίες, όπως στο εξωτερικό, για να βρουν τους ιδιωτικούς στρατούς και τον ομφάλιο λώρο που τους συνδέει με τους ιδιοκτήτες. Να ασχοληθεί σοβαρά ο πρωθυπουργός ή μια ομάδα με το ποδόσφαιρο που είναι κορυφαίο κοινωνικό γεγονός».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports letters