Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ήρα Κουρή:Σκληρή κριτική στον Δήμαρχο Πατρέων Γιάννη Δημαρά

Ήρα Κουρή:Σκληρή κριτική στον Δήμαρχο Πα...

Ανοιχτή επιστολή της ανεξάρτητης Δημοτικής Συμβούλου

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΑΤΡΕΩΝ

κ. Ιωάννη Δημαρά




Δήμαρχε,
Με αφορμή όσα συνέβησαν μέσα στο Μάρτη και που απέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι ακόμα και σήμερα, δεν έχετε αντιληφθεί ότι είστε ο άρχων της πόλης και γι αυτό πρέπει η συμπεριφορά σας να είναι  υποδειγματικά και ουσιαστικά δημοκρατική, αποφάσισα να σας αποστείλω ανοικτή επιστολή έτσι ώστε και οι συμπολίτες μας να μπορούν να αξιολογήσουν  τις αιτίες της ολοφάνερης παρακμής της πόλης.


Δήμαρχε,
για ένα μεγάλο διάστημα εσείς και οι συνεργάτες σας κατηγορούσατε ατεκμηρίωτα και συκοφαντούσατε με ύβρεις και ανακρίβειες όλους τους παλιούς σας συνεργάτες που έγκαιρα και ειλικρινά, διατυπώσαμε τις αντιρρήσεις μας στην πολιτική που ασκούσατε στο δήμο και παραβίαζε τις προεκλογικές δεσμεύσεις μας. Η άρνηση μας να δεχθούμε την αυτοκρατορική εντολή σας να υπακούμε χωρίς δεύτερη σκέψη σε ό,τι εσείς αποφασίζατε , οδήγησε στη διάλυση της δημοτικής αρχής με δική σας ευθύνη.


Δήμαρχε,
ο σεβασμός που και στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο επικαλεστήκατε ως αρχή σας, δεν τεκμηριώνεται  από την  επιλεκτική συμπεριφορά σας προς τους εργαζόμενους του δήμου που, είτε εδώ και 15 μήνες δεν βρήκατε τρόπο να τους πληρώσετε, είτε μεθοδεύετε πρακτικές υπηρεσιακής ή προσωπικής τους εξόντωσης. Δεν τεκμηριώνεται από τον τρόπο που συστηματικά παραγκωνίζετε και απαξιώνετε το 1/5 των μελών του δημοτικού Συμβουλίου παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας για να μας ενημερώνετε, όπως κάνετε με τους υπολοίπους αρχηγούς των παρατάξεων. Δεν τεκμηριώνεται από τον τρόπο που μιλάτε αναφερόμενος σε πρόσωπα που υπηρετούν θεσμούς της πόλης μας και που οφείλουμε να τους σεβόμαστε προστατεύοντας πάνω από όλα τη δημοκρατία μας.


Δήμαρχε, 
Οι Καίσαρες έχουν προ πολλού πεθάνει και ο λαός θέλει τους άρχοντές του πραγματικά στο πλευρό του . Οι επικοινωνιακές τακτικές είναι κούφιες και ανούσιες πολιτικά. Καμιά εξέδρα επισήμων δεν   καταξίωσε τους άρχοντες αλλά αντίθετα, όταν οι πολιτικοί με αίσθημα ευθύνης και τόλμη μπαίνουν μπροστά στους λαϊκούς αγώνες , σηκώνουν ανάστημα ( και όχι για να φωτογραφηθούν) και πρωτοπορούν, τότε ο λαός τους εκτιμά. Η όλη πολιτική σου μέχρι σήμερα αποδεικνύει ότι καπηλεύεσαι τις αγωνίες, το φόβο, την ανασφάλεια   των πολιτών  για κινήσεις επικοινωνιακού και εφήμερου εντυπωσιασμού. Η αναβίωση ενός επικίνδυνου λαϊκισμού που υιοθέτησες ως πολιτική σου αποδεικνύει ότι δεν σέβεσαι ούτε όσους σε εμπιστεύθηκαν γα να βγάλεις την πόλη από την παρακμή.


Δήμαρχε ,
Κλείνω με τους στίχους του Καβάφη από το ποίημα «Μάρτιαι ειδοί»:


Τα μεγαλεία να φοβάσαι , ω ψυχή,
Και τις φιλοδοξίες σου να υπερνικήσεις
Αν δεν μπορείς, με δισταγμό και προφυλάξεις
Να τες ακολουθείς. Κι όσο εμπροστά προβαίνεις,
Τόσο εξεταστική, προσεκτική να είσαι.

Με ειλικρίνεια

Ήρα Κουρή
Ανεξάρτητη δημ σύμβουλος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις