Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στην Πάτρα ως συγγραφέας ο Γιώργος Ανδρέου

Στην Πάτρα ως συγγραφέας ο Γιώργος Ανδρέου
Μαρτάτος Tάκης

Την ερχόμενη Τρίτη θα βρεθεί στην πόλη μας ο γνωστός συνθέτης για την παρουσίαση του 1ου του μυθιστορήματος

Με μία άλλη καλλιτεχνική του ιδιότητα, αυτή του συγγραφέα θα έρθει να συστηθεί στο Πατρινό κοινό ο συνθέτης Γιώργος Ανδρέου. Ο γνωστός τραγουδοποιός θα βρεθεί στην Πάτρα την ερχόμενη Τρίτη 27 Μαρτίου στις 20.30 στο μπιστρό Sakis στην οδό Ρήγα Φεραίου και Ζαίμη  για την παρουσίαση του πρώτου του βιβλίου με τίτλο «Δαίμονας Ξένος» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης.


Για το πρώτο αυτό και ιδιαίτερα ενδιαφέρον μυθιστόρημα του Γιώργου Ανδρέου θα μιλήσει ο ποιητής Διονύσης Καρατζάς με τον οποίο ο συνθέτης έχει συνεργαστεί στον εξαιρετικό δίσκο «Τα χελιδόνια της βροχής» με ερμηνεύτρια την Ελένη Τσαλιγοπούλου.
Την ίδια βραδιά στο μπιστρό Sakis η παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Ανδρέου θα συνδυαστεί και με μία άλλη παρουσίαση, του βιβλίου του σκηνοθέτη Θοδωρή Γκόνη με τίτλο «Ο Ύπνος της Ανδριανουπόλεως» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγρα για το οποίο θα μιλήσει ο δικηγόρος και συγγραφέας Βασίλης Λαδάς.


Το πρώτο μυθιστόρημα του Γιώργου Ανδρέου που θεωρείται ένας κατεξοχήν άνθρωπος της μουσικής με σημαντική παρουσία στο ελληνικό τραγούδι τις τελευταίες δύο δεκαετίες, επιχειρεί την καταγραφή της ιστορίας μιας παρέας που μεγαλώνει στα χρόνια της δικτακτορίας.
Το πέρασμα της παρέας αυτής στη μεταπολίτευση στιγματίζεται από ένα συνταρακτικό περιστατικό που θα αλλάξει τις ζωές τους ενώ όταν θα συναντηθούν ξανά είκοσι χρόνια αργότερα σε ένα ταξίδι απολογισμού, ο καθένας θα ανακαλύψει αλήθειες που δεν είχε υποψιαστεί για την ενοχή, τον θάνατο, τον έρωτα και τη φιλία.
Πανταχού παρών, θεατός-αθέατος είναι ο «Δαίμονας» των ναρκωτικών, του αλκοόλ, της κατάθλιψης, του πόθου, του θανάτου, του έρωτα.


Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι παρουσιάσεις των δύο αυτών βιβλίων έχουν ήδη γίνει σε άλλες πόλεις της Ελλάδας όπως τις Σέρρες απ’ όπου και κατάγεται ο Γιώργος Ανδρέου αλλά και πρόσφατα, στις 13 Μαρτίου στην Αθήνα στο art bar «ποιήματα και εγκλήματα», στην οδό Αγίας Ειρήνης 17 στο Μοναστηράκι.
Στην εκδήλωση της Αθήνας παρέστησαν ο συνθέτης Νίκος Ζούδιαρης, ο δημοσιογράφος και στιχουργός Οδυσσέας Ιωάννου και ο ηθοποιός Παντελής Δεντάκης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture