Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Κοσμοσυρροή για τα «Ορφανά» στο Δημοτικό θέατρο

Πάτρα: Κοσμοσυρροή για τα «Ορφανά» στο Δ...

Η παράσταση του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου και οι τρεις νεαροί πρωταγωνιστές άφησαν γενικά καλές εντυπώσεις

Με μεγάλη επιτυχία δόθηκαν οι συνολικά τρεις παραστάσεις του έργου «Ορφανά» του Άγγλου συγγραφέα Ντένις Κέλλυ από το Θέατρο του Νέου Κόσμου σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων. Χθες Τρίτη 13 Μαρτίου λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος και επειδή είχαν γίνει ανάρπαστα τα εισιτήρια για τη βραδινή παράσταση, αποφασίστηκε και δόθηκε μία επιπλέον στις 18.30 το απόγευμα την οποία έσπευσαν να παρακολουθήσουν περίπου εκατόν πενήντα θεατές.

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος που ήταν παρών στο Δημοτικό Θέατρο έμεινε ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την ανταπόκριση του Πατρινού κοινού.

Μάλιστα στο τέλος του έργου στεκόταν στην είσοδο του Δημοτικού Θεάτρου όπου και τον συγχάρηκαν πολλοί από τους θεατές και εκείνος ικανοποιημένος τους έσφιγγε φιλικά το χέρι.

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο κ. Θεοδωρόπουλος στο thebest.gr, η συγκεκριμένη παράσταση μετά την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αποφασίστηκε να παιχθεί και σε δύο ακόμη πόλεις, την Πάτρα ενώ σε περίπου είκοσι μέρες θα μεταφερθεί και στη Λάρισα.

Όσο για το καλοκαίρι σκέφτεται μία παράσταση αρχαίου δράματος που αν εγκριθεί και ολοκληρωθεί η συμφωνία με το Ελληνικό Φεστιβάλ θα πάει στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

Η βραδινή παράσταση λόγω της προσθήκης της απογευματινής, άρχισε με δεκαπέντε λεπτά καθυστέρηση μετά τις 10 παρά τέταρτο.

Οι τρεις νεαροί ηθοποιοί του έργου, η Μαρία Κίτσου, ο Μιχάλης Οικονόμου και ο Όμηρος Πουλάκης (που έπαιξε και στο κινηματογραφικό «Γάλα») έδωσαν πραγματικά τον καλύτερο τους εαυτό σε ένα απαιτητικό έργο κι ας φάνηκαν στο πρώτο μέρος λίγο κουρασμένοι εξαιτίας της απογευματινής παράστασης που προηγήθηκε.

Η Μαρία Κίτσου υποδύθηκε την Έλεν, ο Μιχάλης Οικονόμου (τον θυμόμαστε από την «Κατσαρίδα») τον καθωσπρέπει σύζυγο της Ντάνυ που σταδιακά θα οδηγηθεί λόγω των συνθηκών στο άλλο άκρο της βίας, της ωμότητας και σκληρότητας και ο Όμηρος Πουλάκης τον Λίαμ, αδελφό της Έλεν που αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα ο οποίος εισβάλει ξαφνικά στο σπίτι της αδελφή της με την μπλούζα του βουτηγμένη στα αίματα.

Όπως θα αποδειχθεί στην πορεία ο Λίαμ είχε κακοποιήσει και βασανίσει έναν μετανάστη άνδρα χωρίς λόγο και αιτία και τον είχε παρατήσει αιμόφυρτο και δεμένο σε μία αποθήκη. Το ψυχολογικό αυτό θρίλερ με πολλά βραβεία στο εξωτερικό, το έκαναν πραγματικά δικό τους οι τρεις ταλαντούχοι νεαροί ηθοποιοί κάτω από την σκηνοθετική καθοδήγηση του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου.

Το δεύτερο μέρος ήταν σαφώς καλύτερο και πιο έντονα δραματικό σε σχέση με το πρώτο που σε ορισμένους θεατές φάνηκε στατικό χωρίς καλό ρυθμό. Σε αυτό βέβαια συνέτεινε και το γεγονός ότι επρόκειτο για τρεις μόνο ηθοποιούς και ρόλους εγκλωβισμένους σε ένα δωμάτιο γύρω από ένα τραπέζι με συνεχή σχεδόν παρουσία και των τριών στη σκηνή.

Πάντως οι Πατρινοί θεατές φάνηκε ότι περίμεναν με αγωνία και ξεχωριστό ενδιαφέρον να δουν τα «Ορφανά», μία παράσταση που παίζεται εδώ και δύο χρόνια με μεγάλη κριτική αναγνώριση και οι περισσότεροι έφυγαν ευχαριστημένοι και αποζημιωμένοι από το αποτέλεσμα που είδαν επί σκηνής.

Στα θετικά της παράστασης να επισημάνουμε και την μουσική του Πατρινού Σταύρου Γασπαράτου που «έντυνε» τα κενά ανάμεσα στις σκηνές καθώς και τους φωτισμούς του Σάκη Μπιρμπίλη.

Τέλος να πούμε ότι η Μαρία Κίτσου που έχει παίξει σε αξιόλογες δουλειές όπως στην παράσταση «Στο βυθό» σε σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη στο Εθνικό θέατρο αλλά και στο σήριαλ «Καρυωτάκης» της ΕΡΤ όπου υποδύθηκε την ποιήτρια Μαρία Πολυδούρη, διεκδικεί φέτος με το ρόλο της στα «Ορφανά» το  Θεατρικό Βραβείο Μελίνα Μερκούρη.

Η ειδική τελετή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 19 Μαρτίου, στο Ίδρυμα Μερκούρη (Πολυγνώτου 9-11, Πλάκα) και το βραβείο που απονέμεται είναι η καρφίτσα της Ελληνίδας ηθοποιού που περνά από πέτο σε πέτο και συνοδεύεται από το ποσό των 3.000 ευρώ, σε αναγνώριση της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας της περασμένης θεατρικής περιόδου (2010-2011).

Συνυποψήφιες της Μαρίας Κίτσου είναι οι: Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Βίκυ Κυριακουλάκου, Χριστίνα Μαξούρη και Λένα Παπαληγούρα.

Η παράσταση «Ορφανά» παρουσιάστηκε στο Δημοτικό θέατρο «Απόλλων» σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ της Πάτρας ενώ στη χθεσινή παράσταση παρούσα ήταν και η αρχιτέκτων Μαρία Κουρμπανά του Κοινωφελούς Οργανισμού του Δήμου Πατρέων για το Καρναβάλι.

ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture