Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Ωρίων: Εισαγωγή στη δομή του σύμπαντος και παρατήρηση πλανητών

Ωρίων: Εισαγωγή στη δομή του σύμπαντος κ...

Η εκδήλωση είναι ανοικτή για όλο το κοινό όπως και όλες οι εκδηλώσεις του συλλόγου

Την Τετάρτη 14 Μαρτίου και ώρα 20:15 θα πραγματοποιηθεί η επόμενη εκδήλωση του Ωρίωνα. Το πρόγραμμα της Τετάρτης περιλαμβάνει:

- Ομιλία με τίτλο «Εισαγωγή στη δομή του σύμπαντος». Η ομιλία θα διαπραγματευτεί μερικές από τις βασικές έννοιες και μηχανισμούς που φαίνονται να εξηγούν την δομή του σύμπαντος όπως την κατανοούμε σήμερα, τη σημασία αυτών για αστρονομικές μελέτες, καθώς και ερωτήματα που ακόμα περιμένουν την απάντησή τους. Ομιλήτρια είναι η κυρία Μυρτώ Ζαχαράκη, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και μέλος του Ωρίωνα.

- Παρατήρηση του πλανήτη Άρη μιας και την προηγούμενη Δευτέρα ο κόκκινος πλανήτης έκανε το κοντινότερο πέρασμά του από τη Γη καθώς και του ζεύγους Δία-Αφροδίτης που αυτές τις ημέρες λάμπουν μαζί, με μόνο 3 μοίρες να τους χωρίζουν.

Χώρος της εκδήλωσης είναι το Εργαστήριο Αστρονομίας που βρίσκεται στο δεύτερο όροφο του Κτιρίου Β του Πανεπιστημίου Πατρών. Το Κτίριο Β, γνωστό επίσης και ως Κτίριο μηχανικών Η/Υ, βρίσκεται όπισθεν της πρυτανείας και εμφανίζεται κεντρικά στον εξής χάρτη:
http://g.co/maps/ntkdq
Για να φτάσετε στο εργαστήριο αστρονομίας μπορείτε να μπείτε από την κεντρική είσοδο και να χρησιμοποιήσετε τον ανελκυστήρα στο αριστερό μέρος του κτιρίου για να φτάσετε στον δεύτερο όροφο. Η είσοδος του εργαστηρίου βρίσκεται στο μπαλκόνι του δεύτερου ορόφου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being