Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Ξεναγήσεις σχολικών ομάδων ξεκίνησαν στην έκθεση «Μαρία Κιουρί 1867-1934»

Πάτρα: Ξεναγήσεις σχολικών ομάδων ξεκίνη...

Σε συνδυασμό με προβολή της γαλλικής ταινίας «Τα παιδιά της Χορωδίας»

Εκπαιδευτικές Ξεναγήσεις σε σχολικές ομάδες ξεκίνησαν στην Έκθεση «Μαρία Κιουρί 1867-1934» που φιλοξενείται στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών από 13 Φεβρουαρίου – 6 Απριλίου 2012. Η έκθεση συνδιοργανώνεται από Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, τη Γαλλική Πρεσβεία και Γαλλικό Ινστιτούτο Πάτρας.

Η έκθεση περιόδευσε σε πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις και πριν από την Πάτρα φιλοξενήθηκε στη Φιλανδία. Για πρώτη φορά όμως, στην Πάτρα, η έκθεση συνοδεύεται από επιδείξεις πειραμάτων φυσικής, που βασίστηκαν στο βιβλίο «Πειράματα Φυσικής για τα παιδιά των φίλων μου» και περιέχει πειράματα φυσικής που πραγματοποιούσε η Μαρία Κιουρί για τα παιδιά της και τα παιδιά των φίλων της. Οι επιδείξεις των πειραμάτων σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται από το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας.

Ο αριθμός των μαθητών που θα ξεναγηθούν στην έκθεση αναμένεται να ξεπεράσει τις 3.500, ενώ έχουν κλείσει ραντεβού για να ξεναγηθούν και σχολικές ομάδες από περιοχές εκτός Αχαϊας, όπως Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία, Μεσσηνία, Κορινθία, Φωκίδα, Αττική.

Εκτός από τις Εκπαιδευτικές ξεναγήσεις για σχολικές ομάδες που πραγματοποιούνται καθ’όλη τη διάρκεια της έκθεσης, ξεκινά ένα 8/ήμερο Εκπαιδευτικών ξεναγήσεων σχολικών ομάδων Β/βάθμιας εκπαίδευσης στην έκθεση «Μαρία Κιουρί 1867 –1934», σε συνδυασμό με προβολή της γαλλικής ταινίας «Τα παιδιά της Χορωδίας» (κωμωδία του Κριστόφ Μπαρατιέρ, 2004) από 7-16 Μαρτίου 2012. Τα σχολεία  επιλέγουν την ξενάγησή τους στην έκθεση πριν, ή μετά το τέλος της ταινίας. Συνδιοργανωτής το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαϊας

Θα ακολουθήσει ένα 8/ήμερο Εκπαιδευτικών ξεναγήσεων σχολικών ομάδων Α/βάθμιας εκπαίδευσης στην έκθεση, σε συνδυασμό με προβολή της γαλλικής ταινίας «Τα παιδιά της Χορωδίας», μεταξύ 26 Μαρτίου και 6 Απριλίου 2012.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture