Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Ολοκληρώνεται η έκθεση "Το Σύμπαν της Ρωσικής Πρωτοπορίας"

Πάτρα: Ολοκληρώνεται η έκθεση "Το Σ...

Στη Δημοτική Πινακοθήκη

Ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012 στη Δημοτική Πινακοθήκη η λειτουργία της έκθεσης «Το Σύμπαν της Ρωσικής Πρωτοπορίας. Τέχνη και εξερεύνηση του διαστήματος 1900-1930», με έργα από τη συλλογή Κωστάκη, του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης. Στην Πάτρα η έκθεση συνδιοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων και το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.

Την έκθεση επιμελήθηκε η Διευθύντρια του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Μαρία Τσαντσάνογλου.  Όπως σημειώνει στο εισαγωγικό της κείμενο «Η έκθεση εξετάζει το διάστημα από διαφορετικές οπτικές γωνίες ταυτόχρονα: από την πλευρά της επιστήμης, της αισθητικής, της οντολογίας, της μεταφυσικής. Αυτό που προκαλεί το ενδιαφέρον είναι η εμφανής σύγκλιση επιστήμης και τέχνης στην εποχή της ρωσικής πρωτοπορίας και ταυτόχρονα η έμπρακτη απόδειξη ότι αυτό που φαντάζει ουτοπικό και ποιητικό μπορεί τελικά να υλοποιηθεί και να αλλάξει ριζικά τη ζωή των ανθρώπων».

Από τις  5 Ιανουαρίου, που εγκαινιάστηκε η έκθεση έως σήμερα, δέχτηκε πλήθος επισκεπτών, ενώ ξεναγήθηκαν από το επιστημονικό προσωπικό της Πινακοθήκης πολλά Σχολεία, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Πολιτιστικού Οργανισμού.

Η έκθεση διοργανώθηκε αρχικά ως μια συμπαραγωγή του Ιδρύματος Μποτίν στο Σανταντέρ της Ισπανίας και του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης- Συλλογή Κωστάκη, μετά από πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μποτίν. Η συγκεκριμένη έκθεση πρωτοπαρουσιάστηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην Αθήνα και είναι μια μικρότερη εκδοχή εκείνης που εγκαινιάστηκε τον Ιούνιο 2010 στο Σανταντέρ και τον Δεκέμβριο 2010 στη Θεσσαλονίκη.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture