Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τα παιδία φυτεύει - Εθελοντική δεντροφύτευση στο δασύλλιο του "Καραμανδάνειου"

Τα παιδία φυτεύει - Εθελοντική δεντροφύτ...

Με τη συμμετοχή των παιδιών των εργαζομένων στο Νοσοκομείο

Με αφορμή την πρόσφατη κοπή των άρρωστων και κατεστραμμένων δέντρων στο αστικό δασύλλιο του «Καραμανδάνειου» Γ.Ν. Παίδων Πατρών, με κίνητρο την αγάπη για το περιβάλλον και με πρωτοβουλία των εργαζομένων του Νοσοκομείου την Κυριακή 4 Μαρτίου 2012 και ώρα 11:00 θα πραγματοποιηθεί εθελοντική δεντροφύτευση από τα παιδιά των εργαζομένων του Νοσοκομείου στον περιβάλλοντα χώρο των 15 στρεμμάτων του Καραμανδάνειου. Στο επίκεντρο αυτής της δράσης θα βρίσκονται τα παιδιά.

Με το σύνθημα «Τα παιδία φυτεύει», τα παιδιά των εργαζομένων του Νοσοκομείου μας θα συμμετάσχουν σ’ ένα πρόγραμμα βιωματικής περιβαλλοντικής δράσης (δεντροφύτευσης). Η ενεργή συμμετοχή τους στη διαδικασία φύτευσης και «υιοθέτησης» δέντρου με την τοποθέτηση «ταυτότητας υιοθεσίας» και την παραλαβή «πιστοποιητικού υιοθεσίας» προσφέρει την προοπτική της συνέχισης της φροντίδας των νέων φυτικών ειδών, που είναι απαραίτητη για τη βιωσιμότητά τους.

Τη μελέτη της επιλογής και του εμπλουτισμού με νέα φυτικά είδη και τις σχετικές οδηγίες φύτευσης εκπόνησαν αφιλοκερδώς ο δασολόγος κ. Ηλίας Ντρές και ο περιβαλλοντολόγος κ. Διονύσιος Μαμάσης, ο οποίος έθεσε και τους περιβαλλοντικούς στόχους του προγράμματος.

Το Δασικό Φυτώριο Λάππα του Δασαρχείου Πατρών και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Πατρέων εξασφάλισαν την προμήθεια των δενδρυλλίων και των σκαπτικών εργαλείων αντίστοιχα.

Τη δράση της δεντροφύτευσης στηρίζει με την ενεργή παρουσία της η Οικολογική Κίνηση Πάτρας (ΟΙ.ΚΙ.ΠΑ.).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις